Redactie KW

Beide keepers konden zich vinden in het gelijkspel.


Doelvrouw Virginie Vandemaele van SKOG had niet de drukste middag uit haar carrière. Maar de weinige keren dat ze op de proef werd gesteld stond ze er. Vooral haar redding in de tweede helft op de doelpoging van Lisa Quartier mocht er zijn. Virginie haalde die knal mooi uit de hoek.

“Het was wellicht geen genietbare wedstrijd”, geeft Virginie toe. “De zenuwen speelden ons parten, het was tenslotte een belangrijke wedstrijd. Ik vond Gistel eerlijk gezegd beter in de eerste helft. De tweede helft was dan meer voor ons. Al bij al is een gelijkspel de juiste uitslag.”

“Door de zege van Knokke vandaag tegen Zulte-Waregem blijft het een hele spannende competitie. We doen met 4 ploegen mee voor de titel. Als ik eerlijk ben schat ik Knokke en Zulte-Waregem net iets hoger in dan ons en Gistel. Volgende week moeten we naar Knokke, dat wordt opnieuw een serieuze test.”

REACTIES


Ook keeper Tiffany Ryckewaert van Ladies Gistel had zich wellicht meer voorgesteld van deze topper. Net als haar concullega van SKOG kwam ze weinig in beeld. Toch had ze in de tweede helft met een goede voetreflex haar aandeel in het punt dat Gistel bij SKOG pakte.

“Het was een zenuwachtige wedstrijd met weinig doelkansen”, analyseerde de keeper nuchter. “Wij waren iets beter in de eerste helft, zij iets beter in de tweede. Het eindresultaat is dus logisch.”

“Het is moeilijk te voorspellen wie in deze reeks aan het langste eind zal trekken. Met 4 ploegen zijn we erg aan elkaar gewaagd. Voor mij zijn Knokke en Zulte-Waregem de favorieten, meer nog dan wij of SKOG.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier