© VDB
Redactie KW

Vreugde bij Rumbeke, Oostnieuwkerke kijkt al vooruit naar volgend weekend.

“De wedstrijd kende twee gezichten”, stelt Dieter Scheirlinck. “Voor de pauze was Rumbeke duidelijk de betere ploeg en dit vertaalde zich in twee doelpunten. Oostnieuwkerke kwam daarna veel gretiger uit de kleedkamer en onmiddellijk zorgde dit voor de aansluitingstreffer. Daarna was het echt bibberen tot het laatste fluitsignaal waarbij geen enkel duel werd geschuwd. Door de jongste negen op negen is Essevee goed op weg om zich alsnog te redden in eerste provinciale. Met dergelijke mentaliteit verwacht ik dan ook geen enkel probleem in dat opzicht”, besloot de kapitein, die na dit seizoen opstapt en naar tweedeprovincialer Westrozebeke trekt.

REACTIES

Coach van KSV Rumbeke Nigel Smith dankt het bestuur voor het blijvende vertrouwen.
© VDB

Ook bij coach Nigel Smith viel er een grote druk van zijn schouders. Vandaar dat hij onmiddellijk in ons gesprek een dankwoord richtte aan het bestuur. “Door allerlei omstandigheden was de kern heel krap geworden. Daardoor was de concurrentie iets minder en dit merkte je aan de uitslagen. Ondanks onze penibele situatie bleven ze echter het vertrouwen in mij behouden. Vandaar dat ik nu deze overwinning speciaal aan hun opdraag.”

Reacties Oostnieuwkerke

Kenny Pollet: “Mijn ploeg speelde een zwakke eerste helft maar desondanks hadden we grote twijfels bij hun twee doelpunten. Toch was er nog niks verloren, zeker toen onze coach opteerde voor een meer aanvallend systeem en Baekelandt onmiddelijk de aansluitingstreffer optekende. We zijn dan volop onze kans gegaan op zoek naar de gelijkmaker of zelfs meer maar de bal wilde er niet meer in. We zijn dus inderdaad wel ontgoocheld over het resultaat. Er is dus misschien wel een veldslag verloren maar zeker geen oorlog. Als we zondag terug aanknopen met een overwinning tegen Westkapelle doen we nog volop mee voor de eindronde, en dat is nog steeds ons grote doel van voor het seizoen.”

Jelle Louage: “Het is natuurlijk spijtig dat we deze derby verloren, nochtans hadden we voldoende kansen om gelijk te stellen. Zondag is er echter opnieuw een match en dan moet er wel gewonnen tegen Westkapelle. We weten dus wat ons volgend weekend te doen staat” , besluit Jelle, die vorige week besliste om volgend seizoen ook aan boord te blijven bij de blauwwitten.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier