REACTIES

Redactie KW

Achteraf bleef het allemaal vriendelijk.

Annelies Van Hollebeke (Sporting Brugge)

“Het was vandaag een heel moeilijke maar speciale wedstrijd. Het veld lag er heel zwaar bij zodat de aanvallers toch wel in het voordeel waren. Aan de overzijde stonden heel wat speelsters waarmee ik jaren samengespeeld heb zodat het eigenlijk een beetje spelen was tegen mijn ploegske. We wisten dat het niet simpel ging zijn, zeker omdat we elkaar heel goed kennen en Sint-Michiels een sterk team heeft met veel werpkracht. Als je dan ook niet op volle sterkte kan aantreden, dan weet je dat je weinig kansen hebt. Maar we zijn eigenlijk wel tevreden dat we gelijke tred konden houden tot halfweg de tweede helft.”

“Voor ons hoeft de promotie naar de eerste afdeling zeker niet. Ikzelf kan de volgende vier weken niet spelen wegens werkomstandigheden zodat onze coach dan opnieuw moet puzzelen en we waarschijnlijk wel opnieuw punten zullen verliezen. Maar we hebben een sterke lichting cadetten meisjes die klaarstaan om volgend seizoen bij ons te spelen, dus dat zien we wel zitten. De tweede afdeling is voor deze meisjes een ideale leerschool.”


Fien Van Parys (KBC Sint-Michiels)

“Voor mij was het zeker een speciale wedstrijd: het is mijn eerste wedstrijd tegen mijn oude ploeg maar we hebben het er goed van af gebracht. Aanvallend speelden we heel goed met ons jong ploegje. Ik ben met mijn 21 jaar de tweede oudste, dus dat zegt wel iets hé. Vorig seizoen speelde ik inderdaad nog bij Sporting. We kwamen met Sporting wekelijks bij Sint-Michiels trainen waardoor je hen toch beter leert kennen. Mijn vriend Robin Grieve, die zelf in het fanionteam van Sint-Michiels speelt, zorgde ervoor dat ik de overstap maakte. Bij Sint-Michiels hebben we vijf damesteams zodat er ook hard getraind kan worden waardoor ons niveau dan ook wekelijks stijgt. De promotie mag ons zeker niet meer ontglippen. Ik dank het bestuur van Sint-Michiels dan ook dat we met ons jong team volop de kans krijgen om volgend seizoen in de hoogste afdeling te spelen. Maar de band met Sporting Brugge blijft wel hoor. Ik ben nog jeugdcoach en -trainer bij de miniemen jongens van Sporting, van wie ik al felicitaties kreeg na de wedstrijd.”

(JV – foto’s JV)

REACTIES


REACTIES


REACTIES


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier