Reacties op minivoetbalderby Oostkamp-Kortemark

Redactie KW

Christophe Vanwynsberghe (PS Oostkamp) en Geert Seynaeve (KBC Kortemark) reageren.


Christophe Vanwynsberghe (PS Oostkamp): “Kortemark speelde slimmer”

Christophe Vanwynsberghe (38) maakte dit seizoen de overstap van KBC Kortemark naar PS Oostkamp. Hij was uiteraard ontgoocheld bij het verlies van zijn nieuwe club. “Als je 2-0 voorstaat moet je slimmer zijn. We geven dom die eerste tegengoal weg. De scheidsrechter liet het dan na om voor ons de 3-1 te fluiten. Zij speelden dan iets slimmer en eens we op 2-3 kwamen was het kalf verdronken.”

“Aan ervaring hebben we totaal geen gebrek, we missen een afwerker puur sang. Ik denk dat de play-offs iets te hoog gegrepen zijn, we zullen een rustig seizoen draaien en veel plezier maken. Op meer zullen we niet moeten rekenen. Als de scheidsrechter je vanaf de eerste match niet gezind is… We krijgen geen penalty en geen terechte goal. Hij had geen moeilijke wedstrijd, hij heeft het zichzelf moeilijk gemaakt. Ze kunnen misschien beter twee arbiters aanduiden. Ik speel al 22 jaar in nationale in het minivoetbal. Het is ieder jaar hetzelfde.”

Bjorn Rotsaert is nu speler-trainer. “Hij doet dat goed. Hij was eigenlijk al een beetje coach op het veld. Hij speelt nu wat minder. Geef hem met zijn ervaring en capaciteiten wat tijd en ik zie hem zeker slagen, en hopelijk in Oostkamp. Want binnen enkele jaren is er een goede lichting op komst.”

Geert Seynaeve (KBC Kortemark): “Rust in de ploeg bewaren”

De voorzitter bij de bezoekers was uiteraard zeer tevreden met de eerste drie punten. “We trokken naar Oostkamp voor onze eerste overwinning. En dat is aardig gelukt. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Vorig seizoen gingen we hier met de billen bloot de boot in. Nu zijn we nog maar aan onze tweede match van het seizoen bezig. We speelden geen voorbereiding, ook al omdat we met een aantal veldvoetballers zitten en in het minivoetbal kan een seizoen lang duren. Daarom wilden we niet vroeg beginnen.”

Kortemark werkte een 2-0 achterstand weg. “Vorige week in de beker tegen Assenede kwamen we ook 2-0 en 3-1 achter. Dan moet je de rust in de ploeg bewaren, zorgen dat de organisatie er staat en dan komen die doelpunten sowieso. We hebben een aanvallend ingestelde ploeg, die altijd de nodige doelpunten maakt. Het is aan ons om er daartegenover niet veel tegen te krijgen.”

De voorzitter relativeert bij het feit dat zijn ploeg als outsider wordt beschouwd dit seizoen. “We kunnen een vrij mooie spelerslijst voorleggen. Op papier een mooie kern. Iedere speler zal elke wedstrijd moeten beschikbaar zijn en dat is niet altijd zo evident.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier