Reacties op aanstelling Dury: “de oude krijger was onze topfavoriet”

© BELGA
Redactie KW

MET VIDEO – Uit de reacties die te sprokkelen zijn bij Zulte Waregem blijkt dat Francky Dury de absolute topfavoriet was. Voorzitter Willy Naessens noemt hem zijn ‘oude krijger’ die de ploeg weer op de rails zal zetten.

Vooreerst een reactie van de nieuwe trainer zelf: “Ik zou voor geen enkele club in het land, buiten Zulte Waregem dan, mijn functie bij de bond zomaar achtergelaten hebben. Ik had het naar mijn zin op de Belgische Voetbalbond. Ik kon er veel leren en werken in een zeer aangename structuur. Maar als de club van je hart je roept is de verleiding zeer groot. Ik heb echt slapeloze nachten gehad, maar ik weet dat ik de juiste beslissing nam. Bedoeling is om de club in eerste klasse te houden en dat wellicht met de huidige kern. Ik geloof in de kwaliteit van de huidige jongens. We trekken nu op stage. Daar start mijn project.”

Reactie voorzitter Willy Naessens

“Ik ben blij dat mijn ‘oude krijger’ opnieuw de ploeg op de rails gaat zetten. Francky is altijd mijn geliefkoosde trainer geweest. Met hem moeten wij weer resultaten boeken. We kunnen ons simpelweg niet veroorloven aan de staart van het klassement te bengelen. Francky zal kordater optreden en bovendien waren de spelers heel blij met onze keuze. Dat hij tekent voor een periode van vijf seizoenen is normaal. Wij willen met hem hier een nieuwe structuur neerzetten en dat kan enkel wanneer we kunnen werken op een langere basis.”

Reactie afgevaardigd bestuurder Patrick Decuyper

“Woensdag stelden we ons lijstje kandidaat-trainers op. Daaruit bleek al snel dat Francky Dury onze absolute topfavoriet was. Er was echter een probleem. Dury was verbonden aan de bond. Wij hebben dan contact opgenomen met Steven Martens en voerden onderhandelingen. Ik ontken niet dat er een som geld naar de bond moest geschoven worden, maar het was zeker geen 500.000 euro. En trouwens, de vergoeding op zich vind ik maar logisch ook. Donderdag hadden wij een mondeling akkoord en vanochtend werd het contract ondertekend.”

Reactie Voetbalbond

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) betreurt het vertrek van zijn beloftecoach en toekomstig technisch directeur Francky Dury naar Zulte Waregem, maar wil voortgaan op de ingeslagen weg. “Deze tegenslag zal ons niet tegenhouden. We zijn op de juiste weg”, klinkt het bij secretaris-generaal Steven Martens. “Persoonlijk vind ik het jammer dat Francky ons verlaat, hij is een warme man met veel ervaring in het profvoetbal. We wensen hem alvast alle succes. Intussen gaan wij zonder overhaasting op zoek naar een opvolger voor Francky Dury.”

Reacties op aanstelling Dury:

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier