Reacties na topper tussen Sijos Menen en Bevo Roeselare

© Bieke Beyens. (Foto MPM)
Redactie KW

Bevo Roeselare won vanavond met 2-3 bij Sijos Menen. Toch mocht de thuisploeg na afloop de titel vieren.

Bieke Beyens (Sijos Menen): “Weet bijna niets meer van match”

Voor Bieke Beyens wordt het een afscheid door de grote poort, want zij had een belangrijk aandeel in de titel van Sijos. “De ontlading was enorm”, reageerde ze na het laatste punt voor Bevo. “Vraag me niet naar een wedstrijdanalyse, want ik weet bijna niets meer over de match. Het is belangrijk dat we niet panikeerden, ook niet toen we in de derde set een paar punten in het krijt stonden. En uiteraard is het fantastisch dat we de klus in eigen zaal konden klaren. Dat maakt het allemaal des te mooier.”

De Meense kapitein had eerder al aangekondigd dat ze de volleybalschoenen na dit seizoen aan de haak zou hangen. Denkt ze er in de feestroes nog zo over? “Ja, ik vrees echt dat mijn verhaal hier ten einde is, het is tijd voor andere dingen. Bij mijn wissel reageerde ik ook heel emotioneel omdat ik besefte dat het mijn laatste thuismatch was. En terugkeren op mijn beslissing is allicht niet aan de orde. Al weet je natuurlijk nooit wat er allemaal kan gebeuren. Ik ga eerst genieten van die titel en een feestje bouwen”, besluit de receptie-speelster met een knipoog.

Lynn Dehaene (Bevo Roeselare): “Gunnen Sijos de titel”

Bij Bevo viel de ontgoocheling na de wedstrijd goed mee. Zij zagen de titel dan wel aan hun neus voorbij gaan, ze sprokkelden dankzij de bellezege wel twee belangrijke punten. “We dachten niet dat we Sijos in eigen zaal van de titel zouden kunnen houden”, begint Bevo-aanvalster Dehaene. “En we gunnen hen de prijs ook van harte. Uiteindelijk zetten we hier nog een mooi resultaat neer met het oog op de tweede plaats die eventueel ook recht kan geven op promotie. Ja, daar dromen we echt van.”

En wat vond Dehaene van de match zelf? “Bij momenten hebben we Menen het vuur aan de schenen kunnen leggen, ook toen de titel nog niet binnen was. Ik had wel het gevoel dat we in de derde set door onze beste krachten heen zaten. Dat maakt dat we de rol dan toch moesten lossen.”

Volgend seizoen wordt huidig Sijoscoach Kris Supply trainer bij Bevo. Wilden de speelsters van Roeselare zich daarom speciaal tonen aan Supply? “Goh, ik denk wel dat hij ons ondertussen goed kent. Al kan het natuurlijk geen kwaad om nog eens extra te tonen tot wat we in staat zijn.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier