REACTIES na SW Harelbeke – KVK Westhoek

© Bart
Redactie KW

SW Harelbeke leed een pijnlijke nederlaag tegen KVK Westhoek, dat het zijn tegenstander op een volwassen manier bijzonder moeilijk maakte.

Harelbeke gaf wel twee doelpunten weg en verzuimde het om de zaak af te maken en belangrijke punten te pakken. Het houdt wel Sint-Niklaas, verrassend onderuit bij Menen, achter zich maar ziet Sparta Petegem de leiding overnemen.

“Niet dat dit erg is”, liet trainer Didier Degomme zich ontvallen. “Zolang we maar niet Sint-Niklaas voor ons zien springen. We spelen immers nog tegen Petegem en hebben zodoende ons lot in eigen handen. Het was ook onmogelijk om alle zeven wedstrijden te gaan winnen. Alleen is het jammer dat we tegen Westhoek te laks speelden. We hadden nooit op achterstand mogen komen. Dat speelde in de kaart van onze tegenstander. Niettemin zag ik een groot strijdershart in de tweede helft en dat is iets wat ik wil onthouden. Wees gerust, ook Petegem zal nog verliezen.”

REACTIES na SW Harelbeke - KVK Westhoek

KVK Westhoek-doelman Carron speelde een goede wedstrijd.
© Bart

In het winnende kamp was de vreugde zeer groot, niet in het minst bij Cedric Carron. De doelman van KVK Westhoek speelde een heel sterke wedstrijd. Niet alleen in de lucht leek hij onklopbaar en plukte hij alle ballen, hij stopte ook de penalty van Claeys en redde in de slotfase een schot van Vanhaecke. “We wisten dat het in Harelbeke nooit gemakkelijk voetballen is. Ik vind dat we echt weinig kansen hebben weggegeven. Zelf kregen we vooral in de tweede helft enkele mogelijkheden om verder uit te lopen. Anderzijds kwam het Harelbeekse gevaar van stilstaande fasen en een voorzet via de flanken. Daar wisten we raad mee en we hebben Sporting West goed opgevangen. Het is uiteraard bijzonder leuk om te winnen tegen toppers als Sint-Niklaas of Harelbeke. Dat lukte ons niet in de heenronde. In de resterende matchen proberen we nog wat winstpremies te pakken. We moeten ons immers niet meer focussen op een prijs.” Negen op negen voor Westhoek: een uitstekende reeks, zeker als je de tegenstanders bekijkt.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier