Reacties na de topper tussen VV Emelgem-Kachtem en SV Moorsele

© Frank Meurisse
Redactie KW

“We wisten dat Emelgem-Kachtem altijd furieus aan een wedstrijd begint en dat ze altijd meteen op zoek gaan naar die eerste goal”, zegt Moorseletrainer Kurt Berton.

Simon Heggermont (VV Emelgem-Kachtem): “Winnaar van het weekend”

Simon Heggermont had met zijn elfde treffer van het seizoen en zijn sterke wedstrijd een belangrijk aandeel in de zege van VVEK. “Op zo’n veld weet je dat je altijd attent moet zijn en steeds moet volgen”, aldus de centrale middenvelder. “We mochten hier zeker niet verliezen anders was het kampioenschap gespeeld, maar we zijn er toch volledig voor gegaan. Door onze felle start hadden we een beetje op onze adem getrapt en zakten we na 20 minuten weg. Tijdens de rust hebben we dan de koppen bij elkaar gestoken en in de tweede helft kwamen we sterker voor de dag. We wisten dat goed voetbal niet mogelijk was op een dergelijk terrein en dat het met inzet en wilskracht zou moeten gebeuren. Door onze zege en met Gits die bye is dit weekend doen we een schitterende zaak en zijn we nu al de winnaar van het weekend. We hebben alles weer in eigen handen, maar moeten uiteraard eerst onze inhaalmatchen tegen Kruiseke en Hulste winnen.”

Reacties na de topper tussen VV Emelgem-Kachtem en SV Moorsele

Kurt Berton. (Foto Frank)
© Frank Meurisse

Kurt Berton (SV Moorsele): “Zij kunnen nog iets meer agressiviteit aan de dag leggen”

Moorseletrainer Kurt Berton had het laatste woord. “We wisten dat Emelgem-Kachtem altijd furieus aan een wedstrijd begint en dat ze altijd meteen op zoek gaan naar die eerste goal. We waren daar op voorbereid en zijn dat eerste kwartier goed doorgekomen, maar net dan slikken we een goal na een individuele fout die er nooit mag komen. Met een gelukje kwamen we dan op gelijke hoogte, maar voor de rust kregen we nog een tweetal grote kansen, waarbij onder meer een bal van de lijn werd geveegd. Na de rust werd het steeds moeilijker spelen op dat veld waardoor wij toch wat in het nadeel waren. Wij zijn ook een voetballende ploeg, maar zij kunnen nog iets meer agressiviteit aan de dag leggen. We misten vandaag ook Wim Vanderheeren, die ons de jongste weken duidelijk beter laat spelen, maar voor de topper ziek moest afzeggen.”

“Met nog twee jongens die in het buitenland studeren en nog twee anderen die gestopt zijn, miste ik vandaag vijf basisspelers en dat was toch een beetje van het goede te veel. We staan echter nog steeds zes punten voor en moeten nu ondanks die eerste nederlaag van het seizoen blijven doen wat we al het hele seizoen doen: naar onszelf kijken en onze eigen wedstrijden proberen te winnen. We zien dan wel waar we uitkomen en een eindrondeticket hebben we sowieso al.”

(LB – foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier