REACTIES Johan Lozie (Lendelede) : “Te veel individuele fouten”

Redactie KW

Na de wedstrijd polsten we bij Johan Lezie (trainer Optima Lendelede) en Ine Vercruysse (Bidavo Bissegem) naar reacties.

Johan Lozie : “Te veel individuele fouten”

Johan Lozie, die eerder deze week Overbergh verving als trainer, debuteerde in Aalter met een overwinning met 3-2. Zijn tweede match eindigde niet met een zege. “We maakten te veel individuele fouten”, analyseert hij. “Alleen in de derde set kregen we onze foutenlast onder controle. Waar dit aan ligt? Onze kern telt een paar zeer jonge speelsters die nog met te veel hoogtes en laagtes spelen. Dat had ik ook al gemerkt op training. In de eerste set maakten we 18 directe missers, in de tweede set 14. De tegenstander hoefde zelf bijna geen punten te scoren. Met dergelijke statistieken weet je dat je nooit een match kan winnen”.

Gelooft Lozie nog in het behoud? “Ja, want ik denk dat er toch voldoende kwaliteit schuilt in deze ploeg. We komen wel in een lastig parket want het programma spreekt in ons nadeel. Op de laatste plaats zie ik ons niet eindigen, maar we moeten wel rekening houden met eventuele barragematchen. Ik ben hier gekomen om dit team te depanneren tot eind dit seizoen. Op de korte tijd moet ik hen in eerste divisie zien te houden. Daar gaan we als ploeg ook resoluut voor”.

Ine Vercruysse – Bidavo

Ine Vercruysse : “Koekje van eigen deeg”

Bissegem klaarde de klus in iets meer dan een uur. “We hadden niet verwacht dat het zo eenvoudig zou gaan”, reageerde Ine Vercruysse opgelucht. “Normaal zien we in zo’n duel altijd twee ploegen die gebeten zijn om te winnen, vandaag was die drang om te zegevieren bij Lendelede minder aanwezig”.

“We gaven ze eigenlijk een koekje van eigen deeg”, gaat Vercruysse verder. “In de heenmatch hebben zij ons serverend onderuit gehaald, vandaag was het aan onze beurt om uit te pakken van aan de opslaglijn. Dat was de sleutel van deze match. Op die manier hebben we de tegenstander constant onder druk kunnen zetten. Je zag dat ze vooral in receptie steken lieten vallen. In de derde set liep het nog bijna fout. Traditioneel gaat dat altijd iets moeilijker na twee gewonnen sets maar we zijn allemaal blijven vechten”.

“Of die zege volstaat om barrages te ontwijken kan ik nog niet zeggen. Het geeft ons in alle geval vertrouwen gegeven voor de rest van de competitie. Tegen Gavere en Temse willen we weer met de volle buit gaan lopen”. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier