Reacties bij Club Brugge Vrouwen B – Cerkelladies

Redactie KW

Club Brugge Vrouwen haalde het met 3-2 tegen Cerkelladies in de stadsderby.

Anne-Lore Scherrens (Club Brugge B)

Club Brugge kon in de tweede helft een 0-2-achterstand omzetten in winst en daar had Anne-Lore Scherrens op de linkerflank een groot aandeel in. Twee keer kon een assist van haar worden binnengetikt. “In de eerste helft kwamen die ballen niet echt tot bij mij, in de tweede helft lukte dat wel. En voorin hebben wij de spitsen die de bal gemakkelijk tegen het net kunnen prikken. Voor Celine ben ik blij, want zij komt net terug uit een blessure.”

“Onze eerste helft was bijzonder slap, proficiat aan de Cerkelladies dat ze sterk voor de dag kwamen. De tweede helft geraakten we mede door de toespraak van onze trainer tijdens de rust stilaan meer in ons spel. Dit doet zowel voor onze ploeg als de trainers enorm veel deugd. Het zorgt voor vertrouwen.”

Club Brugge wil met de tweede damesploeg op korte termijn promoveren om zo het verschil met de ploeg uit de BeNe League te verkleinen. “We moeten realistisch zijn. Er is talent binnen deze jonge ploeg. We zullen gewoon proberen te bereiken wat er te bereiken valt. We zijn Club Brugge, we zijn ambitieus. We gaan wel zien waar we eindigen.” (ACR)


Marie-Anne De Baets (Cerkelladies)

Bij de Cerkelladies ging in de tweede helft na het eerste doelpunt van de thuisploeg het licht opnieuw voor een kwartier uit. Marie-Anne De Baets, met haar 38 jaar de oudste speelster in de derby, kon dit na de wedstrijd vanuit het Cercledoel alleen maar beamen. “Voor het overige speelden we de perfecte wedstrijd en waren zij zeker niet de betere. Een kwartier was bij ons de concentratie zoek en daar hebben zij optimaal van geprofiteerd.”

“We hebben deze derby aangepakt zoals alle andere matchen, het is niet omdat het tegen Club was dat we ons anders gingen opstellen. We zijn er altijd voor gegaan. Dat is ons met twee doelpunten ook aardig gelukt. Jammer dat zij nog drie keer konden toeslaan.”

De Cerkelladies moesten op die manier voor de vierde keer dit seizoen met één doelpunt verschil in hun nadeel naar de kleedkamers. “We zullen blijven trainen, ooit zal het tij wel keren en komen wij dan een keer terug.”

Reacties bij Club Brugge Vrouwen B - Cerkelladies


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier