Rally – zesde keer Loix in Ieper

Freddy Loix heeft voor de zesde keer in z’n carriere de rally van Ieper gewonnen. Loix was in een Skoda Fabia S2000 21 seconden sneller dan de Tsjech Kopecky. Thierry Neuville reed naar de derde plaats.

Bernd Casier viel als eerste West-Vlaming als vierde net naast het podium. Onder zware omstandigheden moesten heel wat rijders afhaken. Kris Meeke, de winnaar van vorig jaar, ging hard van de baan, maar bleef ongedeerd.

Bij de historics was de zege in de FIA-klasse voor veteraan Robert Droogmans (Ford Escort), die nu in totaal al negen keer won in de rally van Ieper. Geert Vandoorne pakte op ruim 2 minuten de tweede plaats.

Bij de nationale historics pakte Bernard Munster onverwacht de overwinning. Munster was in een Opel Kadett 35 seconden sneller dan Tuur Vanden Abeele.