Rally van Ieper krijgt nieuwe datum

Redactie KW

Ypres Westhoek Rally verliest zijn vaste plaats op de kalender. De bekendste rally van onze provincie wordt voortaan op 19 en 20 juni gereden.

De Ieperse rally wordt al sinds mensenheugenis georganiseerd tijdens het laatste weekend van juni. Die datum werd bepaald door de organisatoren van AC Targa Florio in samenspraak met de FIA, de internationale automobielfederatie.

“We kregen echter een bericht van de FIA dat de Rally van Polen (die opgewaardeerd wordt tot het wereldkampioenschap, red.) eind juni georganiseerd wordt en dat wij daardoor moesten opschuiven naar het eerste weekend van juli”, zegt André Bostyn van AC Targa Floria. “Ondertussen hadden we ook een vergadering met het IRC waaruit bleek dat onze rally en de Rally van Rusland te dicht bijeen lagen. De deelnemers ondervonden dit jaar grote logistieke problemen en met het aanvragen van de nodige visa. Daarom vroeg het IRC of het eventueel mogelijk was om onze wedstrijd een week vroeger te organiseren. We hebben dan stad Ieper en ook de horeca gepolst en die hadden oren naar ons voorstel.”

De Ypres Westhoek Rally wordt in 2009 dus verreden op 19 en 20 juni. Dit was voor ons de minst slechte oplossing. We moeten administratief een week vroeger klaar zijn, maar dat mag geen probleem zijn. We zullen wel heel wat hulp van de jeugdbewegingen moeten missen omdat de meeste jongeren nog volop in de examens zitten, maar we hebben tijd om daar ook een oplossing voor te zoeken.”

De Ypres Weshoek Rally verdringt daardoor de Dolle Dagen, de traditionele koopjesperiode in Ieper. Bij Unizo reageert men alvast ontevreden. (mvdr)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier