Racing Waregem pakt punt bij La Louvière

Racing Waregem stond voor een moeilijke verplaatsing naar La Louvière. De Waalse ploeg moest immers winnen om nog kans te maken op de titel. Door het 2-2-gelijkspel hielpen de West-Vlamingen Moeskroen aan de titel in derde klasse A.

La Louvière nam meteen de match in handen, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. De eerste kans kwam er na een kwartier spelen voor La Louvière, maar de voorzet van Gnakpa ging voorbij alles en iedereen. Daarna hield Racing Waregem de partij goed gesloten en werd de rust bereikt met 0-0.

Na een kwartier in de tweede helft klom Racing Waregem op voorsprong via Dupont. Lang bleef die voorsprong echter niet op het bord, want enkele minuten later zorgde N’Diaye voor de 1-1. Waregem kwam na een half uur spelen opnieuw op voorsprong via Dupont, maar in de slotfase kwam de thuisploeg alsnog langszij via Faras. Door dit puntenverlies moet La Louvière de titel in derde klasse A aan Moeskroen laten.