Racing Waregem pakt de drie punten tegen Ronse

Racing Waregem ontving deze namiddag de Oost-Vlaamse buren uit Ronse. Rassing kon de drie derbypunten goed gebruiken, want de club is mede door de zes strafpunten weggezakt naar de zestiende plaats. Ronse telde net zes punten meer dan de Mirakeljongens en was dus een ploeg van gelijkaardig kaliber. Een goede kans om thuis twaalf op twaalf te pakken.

Door een balverlies van Gbarssin op het middenveld kwam Ronse in de eerste helft op voorsprong. Ngasseu mikte de bal knap in de bovenhoek, doelman Dutoit was kansloos. 0-1 voor de Oost-Vlamingen.

De derby was een prima partij met twee aanvallende ploegen en in de tweede helft gingen ze door op hun elan. Na 7 minuten in die tweede helft maakte Tomou optimaal gebruik van zijn gestalte en zo stond het na zeven minuten 1-1 gelijk.

Waregem voelde dat Ronse te pakken was en kreeg zelfs hulp van de ploeg. Op het uur handspel van Ronse en zo kreeg geel-rood een penalty. Tomou zette de strafschop om, 2-1 voor Waregem.

Kort na de 2-1 kwam Bamoune moederziel alleen voor doel op een vrije trap en zo bracht hij met een kopbal Ronse opnieuw langzij, 2-2 na drie kwart wedstrijd. .

Beide ploegen wilden de volle buit en zo bleef de partij aangenaam om te zien. Uiteindelijk werd de Waregemse wil beloond: Devos knalde een afvallende bal binnen na een inworp, 3-2 met nog drie minuten op de klok.

Ronse kreeg nog een ultieme kans in de slotminuut. Maar Dutoit klemde de bal en zo pakt Rassing de drie punten en een twaalf op twaalf in het Mirakelstadion.