Racing Genk pakt met 3-4 zege in Kortrijk derde plaats in play-off I

Op de zevende speeldag in play-off I heeft Racing Genk woensdag met 3-4 gewonnen op het terrein van KV Kortrijk. Bij de rust stond Genk 0-2 voor, dankzij twee goals van Jelle Vossen (3e en 44e). Pablo Chavarria (52e) en Ernest Nfor (60e) brachten Kortrijk langszij. Christian Benteke (65e en 77e) zette Genk weer op rozen. Twee minuten voor tijd legde Dalibor Veselinovic de eindstand vast.

Door de zege wipt Genk naar de derde plaats in play-off I, over AA Gent, dat een 1-0 nederlaag leed bij leider Anderlecht. Dinsdag won Club Brugge met 2-0 van Standard.

In de stand heeft Anderlecht met 48 punten zeven punten voor op Club Brugge (41). Genk volgt met 38 punten, voor Gent (37), Standard (32) en Kortrijk (28). Om de titel gaat het alleen nog tussen Anderlecht en Club Brugge. Zondag heeft Anderlecht in de topper tegen Club aan een gelijkspel genoeg om de 31e titel te mogen vieren.