Provincie investeert in boksclub Delfine Persoon (en in andere sportinfrastructuur)

18/11/16 om 20:48 - Bijgewerkt om 20:45

De Boxing Academy, de vzw Ghistelhof, de vzw De Hallebardiers en de Belgian Blokart Club ontvangen in totaal 362.500 euro steun in het kader van het provinciaal reglement voor de subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur.

Provincie investeert in boksclub Delfine Persoon (en in andere sportinfrastructuur)

© BELGA

Provincie verdeelt 362.500 euro over 4 projecten bovenlokale sportinfrastructuur in Brugge, Gistel, Oostende en Zwevezele. Dat besliste de deputatie in haar zitting van donderdag 10 november 2016.

De Boxing Academy ontvangt een subsidie van 200.000 euro voor de bouw van een bokszaal in Zwevezele. De nieuwe bokszaal is een project van wereldkampioene Delfine Persoon en haar trainer Filiep Tampere. De gemeente Zwevezele stelt de terreinen ter beschikking en de Boxing Academy zorgt voor de bouw en uitbating van de bokszaal.

De vzw Ghistelhof ontvangt een subsidie van 50.000 euro voor het aanleggen van padelvelden in Gistel. Op de terreinen van de tennisclub zal één terrein omgebouwd worden tot vier padelvelden.

De vzw De Hallebardiers ontvangt een subsidie van 15.000 euro voor de renovatie van de schermzaal in Brugge. De Hallebardiers gebruiken de beschermde Kruispoort als locatie voor trainingen en wedstrijden. Met deze subsidie zullen noodzakelijke werken uitgevoerd worden om de Kruispoort ook in de toekomst bruikbaar te maken voor de schermers.

De Belgian Blokart Club tenslotte, kan op een subsidie rekenen van 97.500 euro voor de realisatie van Blokaert Heaven in Oostende. Op een terrein op de sportsite De Schorre in Oostende zal een parcours aangelegd worden voor blokart. Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond dat door middel van een zeil voort wordt bewogen.

Eerdere projecten

In 2016 kende de Provincie een gelijkaardige subsidie van 15.000 euro toe aan de Vlaamse Liga Paardensport voor de aanleg van een waterpartij op het eventing-oefenterrein in Waregem en een subsidie van 30.000 euro aan het Zeepreventorium De Haan voor de installatie van een condensatieketel in het zwembad.

Daarnaast investeerde de Provincie in 2016 ook mee in de aanleg van een BMX-parcours in Beernem en de inrichting van de Urban Sports Hal in Kortrijk door respectievelijk 50.000 en 75.000 euro subsidie toe te kennen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!