Provinciale veldritkampioenen bij de aspiranten bekend

Redactie KW

Vandaag vonden aan de Bargelaan in Beernem de provinciale kampioenschappen veldrijden voor aspiranten plaats. Met Yorben Lauryssen (Jabbeke), Yente Peirens (Desselgem), Maxim Dewulf (Sint-Eloois-Winkel), Kyenta Vanwalleghem (Ingelmunster) en Shari Bossuyt (Bellegem) telt onze provincie vijf nieuwe kampioenen. Volgende week trekken onze West-Vlaamse veldrijders naar het BK voor aspiranten in Putte.

Bij de 12-jarige aspiranten rekende Lauryssen af met Robin Orins uit Heestert. Beiden zijn komend weekend kandidaat op een BK-medaille. Massimo Stragier uit Oostrozebeke vervolledigde het podium. Bij de meisjes waren er geen West-Vlaamse deelneemsters.

Bij de 13-jarige aspiranten probeerde Laurens Vandaele uit Hooglede-Gits er alles aan te doen om zijn rivalen van zich af te schudden, maar finaal was het Yente Peirens die met een flinke tempoversnelling de gouden medaille opeiste. Een verrassend sterke Jasper Dejaegher uit Gistel, die door een valpartij zijn seizoensbegin de mist zag ingaan, werd tweede. Vandaele moest zich tevreden stellen met brons. Bij de meisjes gooide Lindsay Windels uit Oostrozebeke van bij de start de knuppel in het hoenderhok. Favoriete Kyenta Vanwalleghem was eerst op achtervolgen aangewezen, maar kon – mede door een val van Windels – naar de leiding doorschuiven en het goud binnenhalen.

Bij de 14-jarige aspiranten kregen de talrijk opgedaagde supporters een spannende strijd tussen ploegmaats Maxim Dewulf en Andres Verdonck uit Desselgem voorgeschoteld. Na de laatste passage door de zandbak verwierf Dewulf een kleine voorsprong, die voldoende bleek voor goud. Wannes Vanden Bussche uit Jabbeke rekende af met ploegmaat Gerben Kuypers uit Ramskapelle en vervolledigde het PK-podium. Bij de meisjes was er goud voor Shari Bossuyt. Fleur Vandecaveye uit Waregem en Eva Vermeersch uit Beselare veroverden zilver en brons. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier