Preud’homme hoopt zondag al erbij te zijn voor de match tegen Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

“Zodra ik mijn uitreisvisum en vliegtuigtickets heb, reis ik af naar België. Ik hoop zondag aanwezig te zijn in het stadion,” zegt de nieuwe hoofdcoach van Club Brugge.

Michel Preud’homme (54): “Ik kijk er naar uit om bij Club Brugge aan de slag te gaan. Er ligt een grote sportieve uitdaging op mij te wachten die ik vol overtuiging wil aangaan. Ik speelde al een tijdje met de idee om terug te keren uit Saoedi-Arabië omdat ik opnieuw dichter bij mijn kinderen en familie wil zijn. Club contacteerde mij 2 jaar geleden ook al en de gesprekken die we toen hadden, maakten dat we nu vrij snel tot een akkoord kwamen. Uiteraard is dit een sportieve en persoonlijke keuze want financieel zijn de voorwaarden bij Al Shabab en Club niet te vergelijken.”

Als doelman vergaarde Michel Preud’homme een pak prijzen: 3 keer Belgisch kampioen, 2 keer de Beker van België en 2 keer de Supercup. Met KV Mechelen won hij in 1988 de UEFA-cup 2 tegen Ajax. Hij werd twee keer Gouden Schoen en 4 keer keeper van het jaar. Hij werd 1 keer wereldkeeper van het jaar. Als trainer won hij al drie bekers en twee titels.

Sportief directeur Arnar Grétarsson: “We zijn zeer opgetogen over de keuze van Michel voor Club Brugge. Hij heeft bewezen succesvol te zijn op topniveau en zal ook hier zijn stempel drukken.”

Club Brugge en Michel Preud’homme bekijken nu hoe de nieuwe coach het vlugst naar Brugge kan komen.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier