Prefaxis Menen verliest eerste duel in Challenge Cup

Redactie KW

Prefaxis Menen is er dinsdagavond niet in geslaagd de eerste Europese wedstrijd van het seizoen te winnen. In het Servische Kragujevac werd met 3-1 verloren. Woensdag speelt Menen de return voor eigen volk.

Menen moest dinsdagavond voor het eerst dit seizoen Europees aan de bak in de Challenge Cup, de derde Europese beker. Tegenstander was het Servische Kragujevac, in het verleden nog actief in de Champions League. In Servië nam Prefaxis een goede start, maar het kon niet verhinderen dat de openingsbeurt naar de thuisploeg ging: 25-19.

Set twee en drie waren een stuk spannender: Kragujevac verdubbelde eerst bij 26-24, maar de derde set ging met 26-28 naar de Meense volleystars. In de vierde beurt moest het team van coach Dardenne snel de rol lossen en had de thuisploeg bij 25-20 een comfortabele winst op zak.

Volgende woensdag vindt de return plaats in de Meense sporthal. Menen moet winnen én vervolgens ook de gouden set winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Bij nieuw verlies is het Europese avontuur meteen voorbij.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier