Prefaxis Menen keert uit verloren positie terug in Europese volleybeker

Redactie KW

In de 1/8ste finales van de CEV Cup heeft Menen een 0-2-achterstand spectaculair opgehaald en zo zijn kansen gaaf gehouden op kwalificatie voor de volgende ronde.

Tegen het Bulgaarse Gabrovo kwam het er in de eerste twee spelletjes nochtans amper aan te pas. Dankzij de remonte en de winst maakt Menen volgende dinsdag in Gabrovo nog kans op de kwalificatie. Setstanden waren 24-26, 18-25, 25-23, 27-25 en 15-13.

Receptie zwakte bij Bulgaren

Prefaxis leek nochtans niet onder de indruk van de boomlange Bulgaren. Zoals verwacht was hun receptie het zwakke punt en die teisterde Menen geregeld via Cox en Urnaut. Zo liepen ze uit tot 19-17. Maar dan begon de thuisploeg – voor de gelegenheid weer spelend in Schiervelde – fouten te maken. Cox sloeg twee keer buiten, Urnaut stuitte op een blok: 20-22. Menen profiteerde nog even van een Bulgaarse misser. Maar een blok op Vereecke – nochtans meer dan behoorlijk gespeeld in het openingsspel – was dodelijk: 0-1.

In de tweede set bekwam Menen eerst van een achterstand (van 8-12 naar 14-14) maar wanneer Minchev aan de serve kwam, verloor Menen het noorden in receptie. In één ruk ging het naar 14-21. De dubbele wissel Cosemans-Balduyck bij Menen bleek tevergeefs.

Achterstand omgebogen

Maar ook in de vorige ronde tegen Wenen zette het team van Dardenne een 0-2-achterstand helemaal recht. Tegen Gabrovo waren ze hetzelfde van plan. Radovic smashte de 14-11 op het parket. De middenman bleef fantastische dingen uit de mouw schudden. Maar het was Cox die Menen naar 1-2 blokte.

Prefaxis zocht en vond meer. De blokwerking draaide op volle toeren, de Bulgaren raakten gefrustreerd. In de belle dwong Menen Gabrovo meermaals tot een misser, dat volstond voor een nipte zege. Een zege volgende week in de return volstaat voor kwalificatie. Bij 3-2 voor de Bulgaren volgt een beslissende golden set.

(MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier