Prefaxis Menen in beroep tegen sanctie

Redactie KW

Prefaxis Menen kreeg naar aanleiding van de incidenten tijdens de play-offmatch tegen Halen een zware sanctie, maar het bestuur laat het daar niet bij: de Volleystars gaan in beroep.

Even recapituleren: tijdens de thuiswedstrijd tegen Halen werden een aantal scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van de bezoekers aangevochten door de Menensupporters. De match werd daarom tien minuten stilgelegd tussen sets twee en drie en in de derde set blies de ref van dienst de match voortijdig af bij 24-25. De klachtencommissie bepaalde nu een strafmaat: zo wordt de match tegen Halen een forfaitnederlaag en verliest Menen bovendien het punt waarmee het de play-offs begon. Daarbovenop eist de commissie dat de Volleystars de eerste twee wedstrijden van het komende seizoen in een lege zaal (lees: zonder supporters of camera’s) afwerken. Elke keer dat dit niet gebeurt, krijgt VCM een boete van 5.000 euro.

Voorzitter Pierre Vandeputte is alvast furieus: “Ten eerste moet ik vaststellen dat de bond zijn eigen regels niet respecteert. Die stipuleren dat de wedstrijdleiding verplicht de problemen moet oplossen. Pas als ze daar na een uur niet in zijn geslaagd, mag ze de wedstrijd beëindigen. Als wij ruim rekenen, heeft het oponthoud slechts twintig minuten geduurd. Ten tweede staat in het verslag van de wedstrijdleiding dat het bestuur van Menen er alles aan heeft gedaan om de situatie op te lossen. Dit alles noopt ons ertoe om in beroep te gaan. Ik wil desnoods tot op het bot gaan.” (SHW)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier