Prefaxis Menen boekt vlotte Europese zege tegen Bosnische club

In de zestiende finales van de Challenge Cup heeft Prefaxis Menen vlot zijn heenwedstrijd tegen Kakanj gewonnen met 3-0. De setstanden (25-21, 25-14 en 25-17) spreken boekdelen.

De bezoekers hadden de reis met de bus afgelegd en de spelers hadden de bijna 2.000 kilometer blijkbaar niet goed verteerd. In de eerste set kwam het team uit Bosnië-Herzegovina qua score nog een beetje in beeld, maar daarna speelde Menen zijn opponent van het kastje naar de muur.

In set 1 verzamelde Menen een voorsprong van maximaal acht punten, tot het met de punten begon te morsen en Kakanj de score binnen de perken kon houden. In set 2 sloeg Menen meteen een grote kloof. Stevig blockwerk en secure aanvallen zorgden voor sprekende 25-14-winstcijfers. In de derde set trok de thuisploeg die lijn door. Als Menen volgende week woensdag bij de les is, mag kwalificatie voor de achtste finales geen probleem zijn.