Prefaxis Menen boekt belangrijke overwinning.

Door de 1-3-overwinning tegen VC Argex Duvel Puurs doet Prefaxis Menen een gouden zaak in het klassement. Door de nederlaang van Halen springen de Menenaars naar de belangrijke vijfde plaats voor de play-offs.

Prefaxis Menen begon sterk aan de wedstrijd en gaf de thuisploeg geen schijn van kans. Na 22 minuten was de eerste set met 17-25 al beslecht in het voordeel van de bezoekers. Puurs herpakte zich echter in de tweede set en speelde nu op zijn beurt de bezoekers van het kastje naar de muur. Ook deze set werd na 22 minuten gespeeld, maar deze keer 25-17 in het voordeel van de thuisploeg.

In de derde set toonden beide ploegen zich aan elkaar gewaagd. Het bleef gelijk opgaan, maar op het einde sloeg Prefaxis Menen een kloof en won het de set uiteindelijk met 22-25. Ook in de daaropvolgende set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Er werd voor ieder punt gestreden, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die opnieuw aan het langste eind trokken. Ze wonnen de set met 21-25 en de wedstrijd met 1-3. Een belangrijke zege voor Prefaxis Menen, want hierdoor komen ze voorlopig op de vijfde plaats in de rangschikking. (SM)