Poperinge is periodekampioen ondanks puntenverlies

Blue Star Poperinge haalde de laatste 5 wedstrijden 15 op 15, onder meer met een knappe zege op het veld van Ieper. Zo staan de blauw-witten sinds vorige week zelfs alleen op kop. Door de prima resultaten stapten de spelers deze namiddag vol vertrouwen op de bus richting Petegem aan de Leie. De Oost-Vlamingen staan met slechts 5 punten in de kelder van het klassement.

Na een kwartier kwam het eerste verhaal van de thuisploeg. Petegem claimde een handsbal, maar krijgt een hoekschop. Die corner werd aan de tweede paal teruggekopt en zo kan Bollé simpel binnenknikken. 1-0, Poperinge moet al vroeg achtervolgen.

Blue Star rekende op de lange bal en de snelheid van Sarrazyn. Die tactiek leverde niets op, tot de verdediging van Petegem een handje toesteekt. Sarrazyn nam het geschenk met open handen aan en rond knap af. 1-1 na een half uur spelen.

Op het volgende gevaar is het lang wachten. Pas in de tweede helft dribbelde Riolo zijn verdedigers op een hoopje, maar zijn plaatsbal ging nipt naast. In die tweede helft toonde Poperinge zich duidelijk de betere. Blue Star krijgt enkele kansen, maar vergat het af te maken.

De beste kans om op voorsprong te komen kregen de bezoekers op het kwartier wanneer de ref een duwfout fluit in de zestien. De bal gaat op de stip, maar Pardo faalde oog in oog met doelman De Neve.

In de laatste minuten zette Poperinge nog eens alles op alles, maar Sarrazyn knalde een goede dieptepass hoog over doel. Omdat Meldert deze namiddag ook gelijk speelde, pakt Poperinge de eerst de periodetitel ondanks dit puntenverlies.