Politie paraat voor bekerfinale KV Kortrijk tegen Lokeren

Redactie KW

Nu zaterdag speelt KV Kortrijk voor het eerst in de geschiedenis van de club de bekerfinale. Een Kortrijkse volksverhuis is alvast in de maak. Vandaar dat ook de politiezone VLAS in volle voorbereiding is naar dit unieke voetbalevent.

Het staat vast dat meer dan 14.000 supporters de verplaatsing zullen maken naar Brussel. Naast de duizenden Kortrijkzanen heeft KVK ook heel wat aanhangers in de rest van West- Vlaanderen. Vanuit de hele regio zullen dus bussen en auto’s vertrekken. In totaal wordt het aantal bussen geschat op 225 stuks. Op die locaties waar zeer veel bussen vertrekken, wordt ofwel een parkeerverbod voorzien of wordt de straat tijdelijk afgesloten: Dat geldt onder andere voor de Meensesteenweg en Moorseelsestraat (Guldensporenstadion), Menenpoort, Kortrijksestraat (Heule) ter hoogte van café St. Job, Garenstraat, Volksplein, B. Reynaertstraat, Stationsplein …

Begeleiding

In het station van Kortrijk vertrekt ook een supporterstrein richting Brussel. Voor en bij het vertrek zullen spotters van de politie aanwezig zijn, ook in Brussel maken zij hun opwachting. Bussen en treinen zullen worden begeleid door motorrijders en leden van de spoorwegpolitie. Bij terugkomst van de supporters voorziet de PZ VLAS 16 extra politiemensen en 2 hondengeleiders. Zij zullen zichtbaar aanwezig zijn en verhoogd toezicht houden ter hoogte van het station, de B. Reynaertstraat, het Guldensporenstadion en andere drukke delen van de Kortrijkse binnenstad.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier