PODIUM Zico Waeytens showt snelle benen

Afgelopen weekend waren onze sportredacteurs onder de indruk van een wielrenner, een rallypiloot en langeafstandszwemmer…

Zico Waeytens

1

Zico Waeytens pakte zondag zijn eerste profzege in de slotrit van de Ronde van België. De 24-jarige renner van Team Giant-Alpecin was de snelste van een selecte groep op het einde van een regenachtige rit. Met een machtige sprint bergop in Tongeren bleef hij Daniel McLay en Timothy Dupont voor. Na zijn zege was de euforie niet bijzonder groot bij de Ledegemnaar. “Mijn gedachten gaan nu uit naar Stig Broeckx. Normaal zou ik nu moeten glunderen, maar daar staat mijn hoofd niet naar. Koers is nu even niet belangrijk.” Waeytens zit in de voorselectie van Giant-Alpecin voor de Ronde van Frankijk.

Andy Lefevere

2

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Andy Lefevere won voor de tweede keer op rij de ORC Canal Rally in Oostrozebeke. In zijn Mitsubishi Lancer Evo X was hij vier seconden sneller dan Melissa Debaeckere in haar Skoda Fabia R5. Opvallend : voor Lefevere was het nog maar de eerste rally van het seizoen door een verhuis van zijn garage. Een gebrek aan wedstrijdritme was er blijkbaar niet bij Lefevere, hij stond van start tot finish aan de leiding, al moest hij wel constant alert zijn voor de dichte achtervolgers.

3. Edith Mattens

3

Langeafstandszwemster Edith Mattens deed van zich spreken op het Belgisch kampioenschap. De Izegemse zwemster van de Kortrijkse Zwemkring won de 400, 800 en 1.500 meter vrije slag en die drie afstanden samen zijn zeker niet te onderschatten. Ook Fanny Lecluyse pakte naar haar ontgoochelende EK drie keer goud op deze Belgische kampioenschappen.