PODIUM West-Vlamingen schitteren in het water, in het veld en in de ring

Lode Blomme

Van het zwembad over een glooiend veldritparcours tot het canvas: onze streekgenoten stonden weer meer dan hun mannetje in de sport. Met deze eigenzinnige top-3 als resultaat.

Vanluchene op scherp in Tilburg

1

PODIUM West-Vlamingen schitteren in het water, in het veld en in de ring
© BELGAIMAGE

Het was het weekendje van zwemmer Emmanuel Vanluchene wel. Op de Nederlandse kampioenschappen kortebaanzwemmen in Tilburg dan nog wel. De 22-jarige Oostrozebekenaar verbeterde zaterdag zijn Belgisch record op de 200m wisselslag met 36 honderdsten naar 1’56″70. De GOLD-zwemmer won bovendien in Tilburg ook de 100m wisselslag (53″56) én de 4x100m (3’18″11) en 4x200m vrije slag (7’20″39). Vanluchene werd ook tweede op de 400m wisselslag (4’16″71), vierde op de 100m vrije slag (48″60) en vijfde op de 50m vrije slag (22″42).

Jonas Degroote leidt bij beloften in Bpost bank Trofee

2

PODIUM West-Vlamingen schitteren in het water, in het veld en in de ring
© BELGA

Door zijn tweede plaats in de Koppenbergcross van afgelopen weekend wordt belofte Jonas Degroote (20) de nieuwe leider in de Bpost bank Trofee. De zege zat er zelfs lange tijd in voor de Zillebekenaar van FCP-Glascentra CT, maar de Limburger Quinten Hermans was in de lastige veldrit net iets sterker. Naar verluidt zou Jonas Degroote, die eerder ook al tweede werd in Ronse, overigens een transfer beethebben naar Superano Ham-Isorex-Tarteletto. Komende woensdag zou de transfer bekendgemaakt worden.

Seba Steen blijft inderdaad ‘ongeslagen’

3

PODIUM West-Vlamingen schitteren in het water, in het veld en in de ring
© VDB

Bokser Seba Steen won zondag ook zijn achtste profkamp en blijft daarmee ongeslagen. De Gistelnaar had op de Izegemse Allerheiligenmeeting aanvankelijk wel heel wat moeite met Jonathan Esposto, maar won verdiend op punten. De Waal liet niet toe dat Steen er een aantrekkelijke partij van maakte en de 20-jarige West-Vlaming liet zich in het begin van de kamp wat meeslepen door de agressieve stijl van Esposto. In de vijfde en zesde ronde zette Steen orde op zaken om uiteindelijk verdiend en ruim te winnen op punten.

(LB – Foto’s Belga/Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier