PODIUM Twee potentiële kampioenenmakers én een nieuw West-Vlaams wielertalent

Redactie KW

Sep Vanmarcke stond vorige week nog op ons podium, deze week valt hij er net als in Paris-Roubaix zelf net naast. Niet dat we niet onder de indruk waren van Seps krachttoeren op de Noord-Franse kasseien, maar verandering van spijs doet eten.

Ludovic Butelle stopt strafschop en slaat AA Gent zo uit titelrace

Club Brugge won verdiend van landskampioen AA Gent en zet nu zelf weer een flinke stap richting titel. De Club-defensie gaf geen kans weg tot flankaanvaller Izquierdo in eigen rechthoek een strafschopfout maakte. Gaat die penalty er in, dan is de kans groot dat het 1-1 blijft. Maar Ludovic Butelle toonde weer maar eens zijn ‘cool’ en stopte de elfmeter van Sven Kums. De Fransman toont sinds zijn komst het belang van een goeie doelman voor een topclub. Op een slippertje in de bekerfinale na is hij op geen foutje te betrappen. Als hij zich zondag op Anderlecht ook weer onklopbaar toont, dan komt die titel weer iets dichterbij.

Knack Roeselare met Stijn D’Hulst aan de pas op zucht van titelfinale

PODIUM Twee potentiële kampioenenmakers én een nieuw West-Vlaams wielertalent
© BELGA

Knack Roeselare nam zaterdag vrij makkelijk de maat van VDK Gent. In tot nu vrij bizarre play-offs gaat Knack aan de leiding met drie punten voorsprong op Maaseik. De top twee speelt de play-off finale. Omdat de kloof met de nummer 3, het verrassend sterke Prefaxis Menen, al acht punten bedraagt, kan die titelfinale Knack nauwelijks nog ontsnappen. Menen deed daar zelf een duit in het zakje door Antwerpen in eigen huis te gaan kloppen en zo over de Sinjoren naar de derde plaats te springen. En Asse-Lennik, dat deze play-offs nog als leider aanvatte – staat nu troosteloos vijfde. Het ziet er naar uit dat we afstevenen op een finale Knack – Maaseik, waarbij de Roeselarenaars er alles zullen aan doen om de koppositie en het bijhorende thuisvoordeel te behouden.

Universiteitsstudent en eerstejaars Stan Dewulf provinciaal wielerkampioen bij de beloften

PODIUM Twee potentiële kampioenenmakers én een nieuw West-Vlaams wielertalent
© VDB

Wielrenner Stan Dewulf (18) uit Stavele kroonde zich zaterdag in Rollegem tot West-Vlaams kampioen op de weg bij de beloften. Opmerkelijk, want de renner van Lotto-Soudal U23 koerste vorig jaar nog bij de juniores en reed pas anderhalve maand geleden zijn eerste koers als belofte. Ondanks zijn prille leeftijd kwam de overwinning van Dewulf, die een hele dag in de vuurlinie streed, niet als een complete verrassing. In de openingsklassieker Gent-Staden toonde hij al meteen zijn klasse, waarna hij ook in de Omloop van het Waasland een kloof van 40 seconden op een kopgroep met profs dichtreed. Komend weekend is de universiteitsstudent met de nationale ploeg aan de slag in de ZLM Tour. Daarna bereidt Dewulf zich voor op het BK tijdrijden.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier