PODIUM Twee mannen met een bal en één jongedame met ballen

Lode Blomme

Het voorbije weekend werd op sportief vlak weer meermaals een voltreffer voor onze provinciegenoten. Wij verzamelden sporters uit het volleybal, het voetbal en het veldlopen voor ons podium.

Pieter Coolman

1

PODIUM Twee mannen met een bal en één jongedame met ballen
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare won afgelopen vrijdag de eerste echte topper van het huidige volleybalseizoen met 1-3 tegen Maaseik. Tegen de uitgesproken titelfavoriet zag de landskampioen wel man in vorm Gertjan Claes uitvallen met een enkelblessure, maar zelfs dat kon de ploeg van coach Emile Rousseaux niet van de wijs brengen. Een collectief sterke prestatie werd het in Limburg, dus geven wij maar Pieter Coolman de gouden medaille deze week. De Bruggeling is alweer aan een sterk seizoen bezig en werd recent nog opgenomen in het Dream Team of the Week van de CEV voor zijn goede cijfers in de Champions League.

Lukas Van Eenoo

2

PODIUM Twee mannen met een bal en één jongedame met ballen
© BELGA

KV Kortrijk won zaterdag verdiend met 3-1 tegen Waasland-Beveren en sluipt zowaar de top zes binnen. Een sterke eerste helft bekroond met drie doelpunten volstond voor nieuwe thuiszege, waardoor Kortrijk, thuis nog steeds ongeslagen dit seizoen, op een play-off 1-plaats komt te staan. Lukas Van Eenoo kreeg voor het eerste sinds lang nog eens een basisplaats van trainer Walem en ontgoochelde niet. De kwieke middenvelder uit Eernegem scoorde dan wel niet, hij lag wel mee aan de basis van een wervelend Kortrijks openingskwartier.

Louise Carton

3

PODIUM Twee mannen met een bal en één jongedame met ballen
© BELGA

Net als vorig jaar won Louise Carton de CrossCupmanche in Roeselare. De Oostendse maakte in de laatste ronde het verschil en hield de Zweedse Lahti en thuisloopster Veerle Dejaeghere achter zich. Carton is als winnares geselecteerd voor het EK op 12 december in het Franse Hyères en vindt daar in principe een droger parcours dat meer op haar lijf geschreven is. Carton blijft na Roeselare uiteraard ook leidster in het klassement van de CrossCup nadat ze eerder ook al met Meetjesland de Realys in Gent won en ook de beste was in Mol. Komende zaterdag wordt de Gouden Spike uitgereikt en daarin is Carton een van de genomineerden bij de beloften.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier