PODIUM Twee dertigers en één blauw-zwart jonkie

27/06/16 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:26

Elke week stelt onze sportredactie na het weekend een eigen podium op. Vandaag bevat die deze drie West-Vlaamse sporters.

Marino Vanhoenacker

1
PODIUM Twee dertigers en één blauw-zwart jonkie

De 39-jarige Marino Vanhoenacker uit Jabbeke heeft voor de achtste keer (!) in zijn carrière de Ironman van Klagenfurt gewonnen. Vanhoenacker finishte na 8 uur, 4 minuten en 18 seconden, een tijd waarmee hij bijna zes minuten sneller was dan de nummer twee, de Oekraïner Victor Zyemtsev. De Italiaan Degasperi vervolledigde het podium. "Dit was mijn zwaarste editie ooit hier in Oostenrijk", vertelde Vanhoenacker na afloop. Voor de atleet van het Pewag Racing Team was het zijn 14de (!) zege op een volledige Ironman.

Hans Van den Buverie

2
PODIUM Twee dertigers en één blauw-zwart jonkie
De 34-jarige Hans Van den Buverie uit Bredene heeft zondag de Ch'triman in Gravelines, een triatlon over de volledige afstand op zijn naam geschreven. De atleet van 12 Beaufort toonde zich na 3,8 km zwemmen, 186 km fietsen en 42,195 km lopen duidelijk sterker dan de verzamelde tegenstand. Aan de meet telde Van den Buverie maar liefst drie kwartier (!) voorsprong op de nummer twee, die vorig jaar in de Ironman van Hawaï nog als 85ste was geëindigd. Van den Buverie werd toen 135ste.

Terry Osei-Berkoe

3
PODIUM Twee dertigers en één blauw-zwart jonkie
De 18-jarige Terry Osei-Berkoe heeft zijn eerste afspraak van het seizoen met de eerste ploeg van Club Brugge niet gemist. In de oefenwedstrijd op het veld van Knokke scoorde hij twee van de drie doelpunten. Twee flitsen van de piepjonge jeugdinternational, een van de vele jongeren die hun kans kregen, volstonden voor de 0-3-zege. Terry Osei-Berkoe is de zoon van William Osei-Berkoe, die in de jaren negentig voor Cercle Brugge speelde en later ook nog uitkwam voor onder meer Knokke.

(TVB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!