PODIUM Stoffel Vandoorne ook op ons hoogste schavotje

Wouter Vander Stricht

Voortaan pakt de sportredactie van KW.be elke maandag uit met een eigen podium. Daarop staan de – volgens ons – drie strafste sporters uit West-Vlaanderen van het voorbije weekend te glunderen.

Stoffel Vandoorne

1

De 23-jarige Rumbekenaar, autoritair leider in het kampioenschap, reed zaterdag vanop de polepositie naar zijn vijfde zege van het seizoen in de GP2. De testrijder van McLaren-Honda heeft nu al 110 punten voor op de Amerikaan Alexander Rossi (Racing Engineering), zesde in Spa-Francorchamps. Op zondag werd Vandoorne nog vierde in de sprintrace.

Axelle Dauwens

2

Axelle Dauwens plaatste zich voor de halve finales van de 400 meter horden op het WK in Peking. Zondag zette de 24-jarige atlete van ACME in de reeksen 55.84 neer, haar beste chrono van het seizoen, wat net voldoende was om zich te plaatsen voor de halve finales.

Mbaye Leye

3

Mbaye Leye was de bezieler van SV Zulte Waregem dat zaterdagavond de maat nam van Club Brugge. De jongens van Francky Dury kwamen op voorsprong na een strafschop omgezet door kapitein Leye, Verboom maakte het uiteindelijk prachtig af. Zulte Waregem wipt zo – met een iets beter doelsaldo – over Brugge in het klassement.