PODIUM Stoffel haalt het bij ons van Sep en Hanna

Lode Blomme

Het weekend stond vooral in het teken van de Ronde van Vlaanderen, toch is de eerste plaats op ons podium deze week voor Stoffel Vandoorne. Sep Vanmarcke zetten wij een trede hoge dan zondag. Hanna Vandenbussche is (voorlopig) opnieuw geplaatst voor de Olympische Spelen.

Stoffel Vandoorne

1

Stoffel Vandoorne werd inderhaast opgeroepen om de geblesseerde Alonso te vervangen in de GP van Bahrein. De 24-jarige Rumbekenaar is de eerste Vlaming ooit in de Formule 1 en maakte zowel in de kwalificaties als tijdens de race meteen indruk. Zaterdag veroverde hij een twaalfde plaats op de startgrid, zondag werd hij na enkele knappe inhaalmanoeuvres tiende, goed voor een WK-punt. En of Vandoorne daarmee zijn visitekaartje heeft afgegeven. McLaren kan volgend seizoen niet meer om zijn reserverijder heen.

Sep Vanmarcke

2

Sep Vanmarcke werd zondag knap derde in de Ronde van Vlaanderen. Op ons podium zetten we de renner van LottoNL-Jumbo nog een plaatsje hoger. Na twee valpartijen en kilometerslang problemen met de fiets waagde de 27-jarige Anzegemnaar in zijn eentje de sprong naar Kwiatkowski en Sagan, die ervandoor waren gegaan na de Taaienberg. Op de Oude Kwaremont was hij de enige die latere winnaar Sagan kon volgen. Het leverde hem een week na zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem zijn tweede derde plaats in Vlaanderens Mooiste op.