PODIUM Redenen tot feesten in Oostende, Brugge en Izegem

Redactie KW

Een herfstitel voor KV Oostende, een puike kunstschaatsprestatie van Bruggeling Rubben Blommaert in Peking en een eerste thuiszege voor KFC Izegem in dé derby tegen Winkel Sport. Er werden weer wat feestjes gebouwd.

Yves Vanderhaeghe leidt KV Oostende naar historische herfstitel

1

PODIUM Redenen tot feesten in Oostende, Brugge en Izegem
© BELGA

Zelf werden ze zaterdag niet al te veel in de weg gelegd door OH Leuven, KV Oostende voetbalde zo een vlotte 3-0 zege bijeen. Een dag later konden AA Gent en RSC Anderlecht nog over de kustploeg naar de leiding wippen, maar beiden gingen ze boot in. Zo moet Hein Vanhaezebrouck de herfsttitel laten aan zijn voormalige assistent-trainer Yves Vanderhaeghe. De Roeselarenaar gooide het juk van ‘braaf Yveske’ van zich af door in het tussenseizoen KV Kortrijk voor KV Oostende in te ruilen. De juiste keuze zo blijkt. Bij het ‘wereldploegje’ koesteren ze deze herfstitel. Play-off 1 mag hen nu niet meer ontlopen.

Ruben Blommaert zesde op Grand Prix kunstschaatsen in Peking

2

PODIUM Redenen tot feesten in Oostende, Brugge en Izegem

Ruben Blommaert doet met zijn nieuwe schaatspartner Mari Vartman een gooi naar de absolute wereldtop. De OIympische Winterspelen in 2018 zijn het hoofddoel, maar onderweg moeten er punten gescoord worden. En dat deed de Bruggeling, die ook de Duitse nationaliteit heeft, afgelopen weekend. Op de Grand Prix in Peking, waar enkel de wereldtop actief is, leverden Blommaert en Vartman een foutloze korte kür af. Ze eindigden daarin vijfde, op de lange kür werden ze zevende. In totaalstand was er een mooie zesde plaats weggelegd voor het duo.

Aaron Dhondt (KFC Izegem) maakt hattrick in derby en zorgt voor eerste thuiszege

3

PODIUM Redenen tot feesten in Oostende, Brugge en Izegem
© VDB

Weinigen hadden geld ingezet op de thuisploeg in de derby tussen KFC Izegem en Winkel Sport. Izegem kon thuis nog niet winnen en stond onderin geposteerd. Winkel kon mits een zege over Dender naar de leiding springen. Op geen enkel moment was er aan te zien dat Winkel nog maar één nederlaag had geleden. Toen Aaron Dhondt op strafschop zijn derde van de middag binnenschoot, was dat niet eens overdreven. Maar met een slotoffensief maakte Winkel het de thuisploeg nog moeilijk. Maar de verdiende overwinning werd toch niet meer uit handen gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier