PODIUM Ook West-Vlaamse sporttoppers kennen de weg in Gent

29/02/16 om 11:19 - Bijgewerkt om 17:46

Ook de sportredactie blijft niet achter en selecteert een Gents podium van de week. Al zijn het natuurlijk allemaal West-Vlamingen die op dat podium staan.

Edward Planckaert rijdt het snelst van Gent naar Staden (en onze redactie voorspelde het)

1
PODIUM Ook West-Vlaamse sporttoppers kennen de weg in Gent

© VDB VDB

Ook West-Vlaanderen heeft zijn geslacht Planckaert : Baptiste is prof bij Wallonie-Bruxelles. De 27-jarige spurter toont er geregeld zijn snelle benen. Edward Planckaert (21) rijdt bij Lotto-Soudal U23 en won dus zopas Gent-Staden. Frappant is dat onze wielerredactie dit ook voorspelde. "Talent, snelle benen en koersdoorzicht", luidde het bij onze wielertandem Tom Vandenbussche en Stijn Moerman. Hij won een week eerder al het clubkampioenschap in Ingelmunster en ook in Gent-Staden maakte hij zijn reputatie waar. Hij won met een lengte voorsprong in de spurt met een elitegroepje de openingswedstrijd van de Beker van België. En pas op : er is nog een derde telg in het geslacht Planckaert : Emiel Planckaert. Ook hij rijdt bij Lotto-Soudal U23 en ook hem wordt heel wat talent toegedicht. Ook daar horen we dus nog van.

In Gent studerende West-Vlaamse atleten schitteren op BK indoor voor beloften en jeugd in Gent

2
PODIUM Ook West-Vlaamse sporttoppers kennen de weg in Gent

© VDB VDB

Manon Depuydt pakte haalde de juniorestitels op 60 en 200 meter binnen. De jongedame uit Klemskerke (De Haan) studeert in Gent. Net als Roeselarenaar Alexander Doom die de titel pakte op de 400 meter. Michael Obasuyi verbeterde ei zo na het scholierenrecord van Damien Broothaerts dat dateert van 2000, met 7'79" kwam hij één honderdste te kort op de 60 meter. Hij voegde er nog een titel in het verspringen aan toe. Orphée Depuydt, de Houthulstse die in de Arteveldehogeschool bedrijfsmanagement studeert, won de beloftentitel op de 60 meter. Voor hen was dit ook bijna een thuiswedstrijd.

Dejaegere en Neto schieten AA Gent naar gedeelde leiderspositie met Club Brugge

3
PODIUM Ook West-Vlaamse sporttoppers kennen de weg in Gent

© BELGA

De titel van AA Gent was vorig jaar al behoorlijk West-Vlaams getint, Hein Vanhaezebrouck is immers de architect van dit team. Gouden Schoen Sven Kums speelde nog bij KV Kortrijk en SV Zulte Waregem, maar ook man in vorm van de jongste weken Brecht Dejaegere is een rasechte West-Vlaming. AA Gent kende een dipje, maar speelde dit in de derby tegen SC Lokeren naar de vergetelheid. Eerst maakte Renato Neto op spectaculaire manier de 1-0. De ex-speler van Cercle Brugge trouwde met de Brugse Tanja Dewitte en woont nog altijd in onze provincie. Even later maakte Dejaegere er met een mooie plaatsbal 2-0, uiteindelijk werd het 3-1. Jammer van de blessure van Brechtje. AA Gent komt samen op kop met Club Brugge, al hebben de Bruggelingen wel meer wedstrijden gewonnen.

(WVS)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!