PODIUM Niets dan jong sportief geweld op ons ereschavotje!

Tom Vandenbussche

Het was bijna allemaal veldrijden dat dit weekend de klok sloeg, met het BK in Lille bij Antwerpen. Maar zie: er werd ook – met succes – aan polsstokspringen gedaan door onze provinciegenoten!

Yente Peirens

1

PODIUM Niets dan jong sportief geweld op ons ereschavotje!
© BELGA

heeft zich zaterdag in het Antwerpse Lille tot Belgisch kampioen veldrijden bij de eerstejaarsnieuwelingen gekroond. De crosser van Lares-Doltcini, de opleidingsploeg van Marlux-Napoleon Games, liet na een bloedstollende race zijn ploegmaat Witse Meeusen achter zich. Voor Peirens, die zich eerder al tot provinciaal kampioen kroonde, was het zijn eerste nationale titel bij de jeugd. Opvallend: een jaar geleden behaalde klas- en dorpsgenoot Andres Verdonck, ditmaal 4de bij de tweedejaars, al zilver op het BK voor eerstejaarsnieuwelingen.

Hanne De Baene

2

PODIUM Niets dan jong sportief geweld op ons ereschavotje!

zette zaterdag op het PK in Gent het nationaal record polsstokspringen indoor bij de junioren op haar naam. De beloftevolle atlete ging over 4,16 meter. Op 4,21 meter lukte haar sprong tot drie keer toe niet, anders had ze zelfs beter gedaan dan het outdoorrecord (4,20 meter) van Aurélie De Ryck. Met deze prestatie plaatst Hanne zich in principe voor deelname aan het WK voor junioren, op voorwaarde dat de limiet op 4,10 meter gelegd wordt. Dat moet echter nog door de atletiekbond bevestigd worden.

Shari Bossuyt

3

PODIUM Niets dan jong sportief geweld op ons ereschavotje!

heeft zondag op het BK veldrijden in Lille zilver bij de dames nieuwelingen behaald. Opmerkelijk, want voor de renster van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare was het haar eerste cross sinds eind oktober. Nog opmerkelijker: in de nieuwjaarsperiode kroonde Shari zich op de piste in Gent al vijf keer tot Belgisch kampioene: in de puntenkoers, op de individuele achtervolging, in de scratch, op de 500 meter en in het omnium. Haar volgende grote doel is het BK tijdrijden op 1 mei. Ze kan dan zichzelf opvolgen als Belgisch kampioene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier