PODIUM Meisjes aan de top in het veld en in de zaal

Redactie KW

Op ons podium deze week drie dames: een iemand die voor een verrassing in het volleybal zorgde, iemand die zich heel waarschijnlijk mag opmaken voor de Olympische Spelen van volgend jaar en een iemand die toont dat ze klaar is voor de start van het veldloopseizoen.

West-Vlamingen aan het feest in de Supercup volleybal

VDK Gent pakte enigszins verrassend de Supercup tegen de Belgische grootmacht Asterix Kieldrecht. Gent haalde het in drie spannende sets: 25-21, 26-24, 25-23. In de Supercup was het trouwens een West-Vlaams onderonsje met bij Kieldrecht Manon Stragier (Wevelgem) en Fien Callens (Dentergem) in de rangen, al was die laatste er wegens een blessure niet bij. VDK Gent telde drie West-Vlaamse meisjes: Laure Flament (Wevelgem), Lise De Valkeneer (ex-Ieper) en Iris Vandewiele (Brugge). Gent won vlot de eerste set, maar had in de tweede twee twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen nodig om ook die set pakken. Na een spannende derde set trok Gent ook daarin het laken naar zich toe. Een verrassende zege voor Gent.

Cindy Vandenhole mag naar testevent voor Olympische Spelen

PODIUM Meisjes aan de top in het veld en in de zaal
© BELGA

Het Delhaize TOP-team, met de Lauwse Cindy Vandenhole (Vaste Vuist), is er op het wereldkampioenschap in het Schotse Glasgow in geslaagd om zich voor het testevent voor de Olympische Spelen in Rio te selecteren. De Belgische ploeg turnde zich in Glasgow bij de laatste 16 en verzekerde zich zo voor dat testevent, waar de laatste vier teamtickets voor Rio verdeeld zullen worden.

Louise Carton wint de CrossCup Relays

PODIUM Meisjes aan de top in het veld en in de zaal
© BELGA

In Gent werd zondagmiddag aan de Blaarmeersen met de Joker+ CrossCup Relays het startschot van het nieuwe veldloopseizoen gegeven. Louise Carton bevestigde meteen haar favorietenstatus. Met haar team Meetjesland 1 won ze de relays, een wedstrijd in teamverband nadat Carton als slotloopster een moeilijke situatie nog rechtzette. Tweede werd Herentals en derde AV Roeselare, met Barbara Maveau en Veerle Dejaeghere, die ontgoocheld reageerde na afloop en twijfelt over verdere deelname aan de CrossCup.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier