PODIUM Louise Carton klopt zelfs twee voetballers

Olivier Volckaert

Het was wederom een mooi sportief weekend voor de West-Vlamingen. Met op kop vooral Louise Carton, die in Hyères Europees veldloopkampioene werd bij de beloften.

Louise Carton

1

PODIUM Louise Carton klopt zelfs twee voetballers
© BELGA

Het was het weekje van Louise Carton. Eerst kreeg de Oostendse te horen dat ze nu plots wél naar Rio mag. De internationale atletiekfederatie IAAF versoepelde de limiet op de 5.000 meter van 15’20″00 tot 15’24″00 en plots is Louise zeker van Rio. In de zomer liep ze immers 15’23″82. Maar het echte hoogtepunt kwam zondag. Daar kroonde ze zich op de paardenrenbaan van Hyères tot Europees kampioene veldlopen bij de beloften. De 21-jarige kinestudente haalde het net voor de Nederlandse Jip Vastenburg.

Jasper Ameye

2

PODIUM Louise Carton klopt zelfs twee voetballers
© VDB

KM Torhout boekte zaterdagavond een levensbelangrijke zege in de strijd voor het behoud. Het won met 2-1 van Londerzeel, met dank aan Jasper Ameye uit Woesten. De man speelt al het hele seizoen als centrale verdediger, maar door het vertrek van spits Rachid Youssfi dropte trainer Alan Deschodt Ameye in de spits. En met succes, hij scoorde de belangrijke openingstreffer. Van een carrièreswitch gesproken ! Het was overigens al zijn derde goal van het seizoen.

Vincent Provoost

3

PODIUM Louise Carton klopt zelfs twee voetballers
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Niemand praat over KSV Roeselare, maar plots doen de troepen van Franky Van der Elst zowaar mee voor de titel in tweede nationale. Na een knappe 16 op 18 staat Roeselare op amper twee puntjes van Tubeke. Tegen KSK Heist werd het vorig weekend 3-2 na doelpunten van Davy Brouwers, Vincent Provoost en Yohan Brouckaert. Middenvelder Vincent Provoost, een geboren Kachtemnaar, is nog steeds het boegbeeld van de ploeg. Meer nog, de streekspeler deed ook nog eens de netten trillen. Waar eindigt dit mooie verhaal van KSVR ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier