PODIUM Iserbyt mist zijn start niet bij de grote jongens in het veld

Christof Decraene

Deze week op ons podium drie mensen die al het goede uit de voorgaande jaren bevestigen: een veldrijder die ook in een hogere leeftijdscategorie hoog niveau haalt, een trainer die toont dat hij de honger naar zeges niet verleerd is en een veldloper die kort voor het veldloopseizoen zijn goede vorm bevestigt.

Veldrijder Eli Iserbyt meteen tweede in zijn eerste wereldbekerwedstrijd bij de beloften

1

PODIUM Iserbyt mist zijn start niet bij de grote jongens in het veld
© BELGA

De Bavikhoofse veldrijder, die vorig seizoen bij de juniores domineerde, heeft dit seizoen in een hogere leeftijdscategorie zijn start niet gemist. In het Nederlandse Valkenburg, de eerste wereldbekermanche bij de beloften, werd Iserbyt, die deze week 18 jaar wordt, meteen tweede na de ongenaakbare Italiaan Bertolini. Iserbyt mag alvast op een prima seizoensstart terugblikken. Vorige week nog won hij in Ronse zijn eerste cross als belofte en de weken daarvoor stond hij ook al in Gieten en Knesselare op het podium.

Steven Casteele wint de grootste aflossingsmarathon ter wereld

2

PODIUM Iserbyt mist zijn start niet bij de grote jongens in het veld

De Gullegemnaar maakte deel uit van het team Den Blompot, dat in Brussel de Ekiden won. Dat is de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Het zestal dat de 42,2 km liep bestond naast Casteele uit Thomas De Bock, Pierre Denays, Simon Debognies, Isaac Kimeli en Abdellah Dacha. Zij hadden 2u09’43” nodig om de marathonafstand op het pittige en heuvelachtige parcours rond de Heizel en het Park van Laken af te haspelen. Voor Casteele, die een goede voorbereiding achter de rug heeft, de bevestiging dat hij klaar is voor de start van het CrossCupseizoen, dat volgende week zondag start met de Joker+ CrossCup Relays.

Lorenzo Staelens loodst OMS Ingelmunster meteen naar een ruime overwinning

3

PODIUM Iserbyt mist zijn start niet bij de grote jongens in het veld
© VDB

Begin vorige week moest trainer Joost Malfait, die met Ingelmunster meerdere titels en promoties realiseerde, plaats ruimen omdat bij het ambitieuze OMS de resultaten niet strookten met de aanwezige kwaliteit in de kern. Menenaar Lorenzo Staelens, die na zijn ontslag begin vorig seizoen bij Cercle Brugge werkloos was, moet de vierdeklasser naar een plaats in de top drie loodsen, wat dit seizoen door de competitiehervorming rechtstreekse promotie oplevert. En de Lorre zorgde in elk geval voor een schokeffect, want OMS Ingelmunster won zaterdagavond met 1-4 in Ninove.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier