PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep

Lode Blomme

Lierse won de Beker van België bij de dames en in de finale tegen Anderlecht was een glansrol weggelegd voor Jana Coryn. Leander Dendoncker deed met zijn paars-wit dan weer beter door in play-off 1 Club Brugge te verslaan. De hoofdvogel is deze week echter voor Emma Meesseman. Ze won met Ekaterinburg als derde Belgische ooit de ‘Champions League’ in het basketbal.

Emma Meesseman

1

PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep

Ekaterinburg won afgelopen weekend de Final 4 van de Euroleague basketbal en daarin was een belangrijke rol weggelegd voor Emma Meesseman. De Ieperse scoorde vrijdag in de halve finale tegen Praag 13 punten en was goed voor 9 rebounds waarmee ze haar team naar de finale loodste. Ook daarin liet Meesseman zich niet onbetuigd. In de 20 minuten speeltijd die haar gegund werd tegen Orenburg liet ze 7 punten en 3 rebounds noteren. Meesseman is pas de derde Belgische ooit die de ‘Champions League’ van het basketbal wint. Eerder gingen enkel Ann Wauters en Anke De Mondt haar voor.

Jana Coryn

2

PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep
© BELGA

Wie nóg beslissender was voor haar team was Jana Coryn. De Waregemse bezorgde haar team SK Lierse haast in haar eentje de Beker van België. De Red Flame scoorde voor de rust twee keer tegen Anderlechtdoelvrouw Diede Lemey (uit Aarsele), waarna paars-wit in de tweede helft enkel nog wat kon tegensputteren met de aansluitingstreffer. Bij Anderlecht stond ook Heleen Jaques (Torhout) de hele match tussen de lijnen. Samen met Jana Coryn mochten bij Lierse ook Nicky Van den Abbeele (Oostkamp) en Silke Demeyere (Harelbeke) de trofee in de lucht steken. Ook zij speelden de hele wedstrijd.

Leander Dendoncker

3

PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep
© BELGA

Bij de mannen was er meer succes voor Anderlecht. Het blies de titelstrijd zondagavond nieuw leven in door in eigen huis nog maar eens Club Brugge te verslaan. Opvallend bij paars-wit was de basisplaats voor Leander Dendoncker. De middenvelder uit Passendale werd na maanden blessureleed eindelijk weer fit verklaard en kreeg in dit belangrijke duel meteen de voorkeur op Badji. Dendoncker ontgoochelde niet en speelde een degelijke wedstrijd, nog maar zijn tweede na Nieuwjaar overigens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier