PODIUM Goalgetter uit derde klasse op weg naar eersteklasser

Redactie KW

Ook in het veldrijden en in het basketbal vielen afgelopen weekend knappe prestaties te noteren.

Aaron Dhondt

1

PODIUM Goalgetter uit derde klasse op weg naar eersteklasser
© VDB

Voetballer Aaron Dhondt (20) uit Brugge maakt de overstap van derdeklasser KFC Izegem naar eerstenationaler Waasland-Beveren. Dhondt, die een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge kreeg en ook nog voor RC Genk uitkwam werd met 18 doelpunten vorig jaar nog topschutter bij de beloften van Cercle Brugge. Het voorbije half jaar kwam hij bij Izegem elf keer tot scoren. Dhondt tekende een profcontract bij de ploeg uit Oost-Vlaanderen.

Joyce Vanderbeken

2

PODIUM Goalgetter uit derde klasse op weg naar eersteklasser

Veldrijdster Joyce Vanderbeken (31) uit Zwevegem is voor de eerste keer in haar carrière in de top tien van een Wereldbekermanche geëindigd. In het Franse Lignières-en-Berry legde de verpleegkundige beslag op een negende plaats en was dolgelukkig met haar ereplaats tussen de andere dames, stuk voor stuk profrensters. Als een complete verrassing kwam de prestatie van Vanderbeken niet, want vorige week werd ze nog knap vierde op het BK in Lille. In principe zal ze over twee weken ook aan de start verschijnen van het WK in Zolder.

Pieter Van Exem

3

PODIUM Goalgetter uit derde klasse op weg naar eersteklasser

Basketbalspeler Pieter Van Exem heeft in tweede landelijke SPIE Izegem een 82-75-zege bezorgd tegen leider Haantjes Oudenaarde. Nochtans moest Izegem het stellen zonder Anthony Denoyel en Gilles Colpaert, maar met onder meer 33 punten van Van Exem ging het finaal toch met een verrassende zege aan de haal. Hij werd in de slotfase foutief afgestopt en maakte het vanop de vrijworplijn af. Van Exem kwam in 2014 over van eersteprovincialer Olbak Bissegem.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier