PODIUM Geen specifieke voorbereiding, toch vlot 5de zege in de marathon in Torhout

20/06/16 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Elke week stelt onze sportredactie na het weekend een eigen podium op. Vandaag bevat die deze drie West-Vlaamse sporters.

Stijn Fincioen

De 35-jarige Stijn Fincioen uit Aartrijke won vrijdag voor de vijfde keer (2009, 2010, 2012, 2013 en 2016) de marathon in Torhout tijdens de Nacht van West-Vlaanderen. In 2014 en 2015 won de uitgeweken Varsenarenaar er ook al de halve marathon. Fincioen, die op de marathon een persoonlijke besttijd van 2u17'56" heeft, klokte af na 2u27'28". Een matige tijd voor zijn doen, maar Fincioen stond er wel de hele marathon alleen voor en bereidde zich niet specifiek voor. In het najaar mikt hij op een scherpe tijd in het Duitse Frankfurt. Ook opmerkelijk: de knappe tweede plaats van ultraloper Wouter Decock op slechts enkele minuten achterstand van Fincioen.

Ine Couckuyt

PODIUM Geen specifieke voorbereiding, toch vlot 5de zege in de marathon in Torhout

© VDB

De 21-jarige Ine Couckuyt uit Lauwe kon zaterdag bij haar eerste deelname aan de triatlon van Brugge meteen de zegebloemen mee naar huis nemen. De universiteitsstudente rechten in Leuven, enkele jaren geleden nog Belgisch kampioene bij de juniores, kwam als eerste uit het water en hield op de fiets heel vlot stand. In de slotrun van 10 km door de straten van het historische stadscentrum liep de dochter van ex-wielrenner Nico probleemloos naar winst. Enkele weken geleden was Couckuyt ook al de sterkste in de triatlon van Oostduinkerke.

(Foto Bart)

Sep Vanmarcke

PODIUM Geen specifieke voorbereiding, toch vlot 5de zege in de marathon in Torhout

© Cor Vos

De 27-jarige Sep Vanmarcke uit Anzegem heeft dit weekend zowel de koninginnenrit als het eindklassement van de Ster ZLM Tour op zijn naam geschreven. De klassieke kopman van het Nederlandse LottoNL-Jumbo liet zaterdag op de flanken van de Côte de la Gileppe wereldkampioen veldrijden Wout van Aert en provinciegenoot Pieter Vanspeybrouck uit Meulebeke achter zich. Zondag in de slotrit werd hij derde en hield hij probleemloos stand. Volgende zondag is Vanmarcke logischerwijze een van de grote kanshebbers om zich aan Lac de l'Eau d'Heure tot de nieuwe Belgische kampioen op de weg te kronen.

(TV/Foto's Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!