PODIUM Fanny Lecluyse ook op ons hoogste schavotje

Op ons podium deze week de winnares van vijf gouden medailles op het BK klein bad, een voetballer die de goal weet staan en een loper die drie wedstrijden won op een week tijd.

Er stond geen maat op Fanny Lecluyse in het BK klein bad

1

Fanny Lecluyse won op het BK klein bad in Gent elk nummers waar ze aan deelnam. Bovendien scherpte de zwemster uit Spiere-Helkijn haar drie Belgische records op de schoolslagnummers aan. Zaterdag zwom ze de 100 m schoolslag in 1’04″69, zondag verbeterde ze ook haar Belgische records op de 50 m schoolslag (30’01) en op de 200 m schoolslag (2’19″19). Ook in de wisselslag was Lecluyse succesvol met tweemaal goud en evenveel persoonlijke records. Vijfmaal goud dus en van ons krijgt ze er een zesde gouden medaille bovenop. Dat belooft voor het EK dat vanaf 1 december plaatsvindt in Israël.

Sven De Rechter laat KSV Roeselare feestvieren

2

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Met twee doelpunten tegen Union Sint-Gillis hielp kapitein Sven De Rechter KSV Roeselare aan een belangrijke driepunter. Het team van Franky Van der Elst ging bij de derde in de stand met 1-3 winnen en sluipt de top acht binnen. Roeselare staat al het hele seizoen rond de achtste plaats, maar had ook eens een zege nodig tegen een ploeg uit die top acht. Dat gebeurde tegen Union, waarin De Rechter met een knal in de winkelhaak en een slimme tik tussen de benen van de thuisdoelman een belangrijk aandeel had. Roeselare staat nu zesde op amper een puntje van nummer vijf, Cercle Brugge.

Driewerf hoera voor Alexander Diaz Rodriguez

3

© VDB

Alexander Diaz Rodriguez won zondag de cross van Deinze en pakte daarmee zijn derde zege in amper een week tijd. De Bruggeling won een week eerder ook al de veldloop in Deinze en was afgelopen woensdag de snelste in de 21 km tussen Deinze en Bellem. In die halve marathon zette Diaz Rodriguez een eindtijd van 1u.09’28” neer nadat hij in de finale afstand nam van Francies Van Steenbrugge. In de cross van Deinze versloeg de atleet van Beverhout als master overtuigend alle jongere seniors.