PODIUM Drie West-Vlaamse toppers die ook nog eens in topvorm verkeren

Wouter Vander Stricht

Ons sportpodium wordt deze week bevolkt door drie West-Vlaamse sporters die in een uitstekende vorm verkeren: triatleet Kenneth Vandendriessche, discuswerper Philip Milanov en volleyballer Stijn D’Hulst.

Kenneth Vandendriessche is klaar voor het EK duatlon

1

PODIUM Drie West-Vlaamse toppers die ook nog eens in topvorm verkeren
© Foto Coghe

Kenneth Vandendriessche verzilverde in Lanzarote zijn uitstekende vorm met winst in de Volcano Triathlon. Kenneth haalde het in de kwarttriatlon voor Stephen Bayliss en Raul Lecuona. Vorig jaar was er overigens ook al een landgenoot de beste in Lanzarote, toen won Bert Jammaer. Voor Kenneth Vandendriessche is deze overwinning de uitstekende start van een zwaar tweeluik. Volgend weekend neemt hij namelijk deel aan het Europees kampioenschap langeafstandsduatlon in Kopenhagen. Ook daar start de Ruddervoordenaar ongetwijfeld met ambitie, want hij is de titelverdediger.

Philip Milanov gooit alle twijfels van zich af met worp die zijn Belgische record benadert

2

PODIUM Drie West-Vlaamse toppers die ook nog eens in topvorm verkeren
© BELGA

Philip Milanov had zondag zijn eerste outdoormeeting van het seizoen in Herentals. Hij liet meteen een worp van 66,88 meter noteren, slechts twee centimeter minder dan zijn Belgisch record waarmee hij vorig jaar zilver pakte op het WK in Peking. De Bruggeling (24) uitte enkele weken geleden nog zijn twijfels over zijn vormpeil, maar dat lijkt nu helemaal van de baan te zijn. Op de Olympische Spelen is hij een van de medaillekandidaten en speerpunten binnen de Belgische selectie.

Stijn D’Hulst dirigeert Knack Roeselare naar uitstekende uitgangspositie

3

PODIUM Drie West-Vlaamse toppers die ook nog eens in topvorm verkeren
© VDB

Voor het eerst in jaren startte Knack Roeselare niet als de grote favoriet aan de play-off finale. Maar door winst in Maaseik (2-3) in de eerste wedstrijd en bevestiging zondagavond thuis (3-1) manoeuvreren de mannen van Emile Rousseaux zich weer in een uitstekende positie. Door de blessures van Trinidad is Kortrijkzaan Stijn D’Hulst de setter van dienst. Hij speelde zondagavond opnieuw sterk, ook in Maaseik was hij woensdag goed. Verdeelde heel gevarieerd en toch veel druk op hem als enige (en in principe tweede) passeur. Kan ook dienen als aankondiging op eventuele kampioenenmatch van woensdag.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier