PODIUM Deze sporters zegevierden al meteen tijdens eerste weekend van 2016

Redactie KW

In het eerste weekend van het nieuwe jaar werd er al meteen stevig uitgepakt voor een aantal sporters. We vonden toppers in het snooker, veldrijden en het West-Vlaamse bekervoetbal.

Kurt Deklerck

Rolstoelsnooker- en poolspeler Kurt Deklerck uit Brugge heeft zaterdag de 250ste titel in zijn carrière gewonnen. Deklerck won het 9-balltornooi in de Trickshot Snooker- en Poolclub in Brugge. Na overwinningen in de voorronde met 7-2 en 7-1 won hij achtereenvolgens de kwartfinale (7-4), halve finale (7-5) en finale (7-3). Het volgende doel van Deklerck, die 19 Belgische, vier Europese en drie wereldtitels op zijn palmares heeft staan,, is het internationale tornooi in het Zweedse Malmö, dat plaatsvindt van 11 tot 13 februari.

Alessio Dhoore

PODIUM Deze sporters zegevierden al meteen tijdens eerste weekend van 2016
© BELGA

Alessio Dhoore is terug van weggeweest. Drie jaar geleden kroonde de veldrijder uit Assebroek zich aan het Zilvermeer in Mol nog tot Belgisch kampioen veldrijden bij de eerstejaarsnieuwelingen. De jongerenploeg van Telenet-Fidea bood hem een contract aan, maar de voorbije twee seizoenen waren een opeenvolging van ups en downs. Afgelopen week won Dhoore met Bredene en Leuven echter twee crossen in vijf dagen tijd. Zondag versloeg de tweedejaarsjunior in Vlaams-Brabant alle favorieten voor het nakende Belgisch kampioenschap, dat komende zaterdag plaaatsvindt in Lille.

Victor Christiaens en Julien Weynants

PODIUM Deze sporters zegevierden al meteen tijdens eerste weekend van 2016

Eersteprovincialer Racing Waregem plaatste zich gisteren voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen na een 2-4-zege op het veld van SVV Oostduinkerke. Dat dankte het aan twee doelpunten van zowel Victor Christiaens als Julien Weynants. Eerstgenoemde opende al na 13 minuten de score en zorgde zeven minuten later voor de 0-2. Na de tegentreffer van Atangana zorgde Weynants op slag van rust voor de 1-3, tien minuten na rust diende hij de kustjongens de genadeslag toe. In de finale neemt Racing het in eigen stadion op tegen reeksgenoot Wielsbeke dat met 0-2 won van SV Kortrijk. Daar zorgde Mathieu Vlieghe voor beide doelpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier