Ploegmanager Johan Bruyneel gaat niet naar de Ronde van Frankrijk

© BELGA
Redactie KW

Johan Bruyneel, de manager van RadioShack-Nissan-Trek, heeft besloten om niet af te reizen naar de Ronde van Frankrijk, die op 30 juni in de straten van Luik op gang geschoten wordt. Dat heeft hij vrijdag laten weten op zijn website.

Johan Bruyneel neemt deze beslissing naar aanleiding van het onderzoek dat het Amerikaans antidopingagentschap (USADA) tegen zijn voormalige renner Lance Armstrong geopend heeft wegens vermeend dopinggebruik. Ook Bruyneel zelf wordt beschuldigd.

Vrees

Johan Bruyneel vreest dat de beschuldigingen aan zijn adres de aandacht voor het sportieve zullen overschaduwen. “Het is jammer dat ik voor het eerst in vele jaren niet naar de Tour ga”, klinkt het. “Door de aantijgingen van het USADA zou mijn aanwezigheid enkel een slechte afleiding zijn voor onze ploeg en voor iedereen die betrokken is bij de Tour.”

Ongefundeerde aantijgingen

“Het is jammer dat deze ongefundeerde aantijgingen mij uit de Tour houden. Ik hoop snel mijn onschuld te bewijzen en deze zaak voor eens en voor altijd op te lossen. Ik heb als manager van Leopard veel vertrouwen in de ploegleiders die ons team in de Tour zullen leiden. Ik heb er ook goeie hoop op dat ik topprestaties van onze rijders zal kunnen bewonderen”, aldus Bruyneel.

Het USADA beweert getuigenissen te hebben die aantonen dat Armstrong en vijf ex-teamleden, onder wie de Italiaanse dokter Michele Ferrari en Bruyneel, tussen 1998 en 2011 betrokken waren in een dopingaffaire.

(Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier