Ploeg van vermiste Dries Scherrens krijgt dan toch uitstel van de Voetbalbond

Redactie KW

Daring Ruddervoorde moet zondag dus nu toch niet spelen.

Dries Scherrens, aanvoerder van de ploeg uit derde provinciale, is intussen al 4 dagen vermist. Hij vertrok zondagnacht uit een café in Brugge na een avondje uit nadat de ploeg vorige zondag had gewonnen en werd sindsdien niet meer gezien. Zoekacties van politie en vrienden leverden nog niks op.

Eerst wel spelen…

Komende zondag moet Daring Ruddervoorde spelen tegen Desselgem, maar in Ruddervoorde staat niemands hoofd naar voetbal. De ploeg vroeg dan ook de match uit te stellen, maar kreeg aanvankelijk een njet van de Voetbalbond. “Het Provinciaal Comité besliste dat we toch moeten spelen”, aldus voorzitter Gilbert Deschaght vrijdagochtend in Het Nieuwsblad. Een uitzondering kan niet, ‘vooral omdat de jongen nog niet terecht is’, klinkt het bij het Comité dat voorts wel begrip opbrengt. “De situatie zou anders zijn als hij deze week overleden zou zijn”, aldus Alex Debruyne, voorzitter van het comité. “Ik begrijp dat dit moeilijk is, maar we hebben geen keuze.”

… en dan toch niet

Maar op die beslissing komt de bond nu dus terug. De Belgische voetbalbond laat weten dat Daring Ruddervoorde zondag niet moet spelen.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier