Play-offs basket: Oostende wint vlot van Bergen

BC Oostende heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs vlot gewonnen van Bergen. Het werd 67-58.

Oostende legde de basis voor zijn overwinning in een verschroeiend tweede kwart, waarin het zelf 27 punten scoorde, en Bergen op 12 hield. De bezoekers hadden nochtans een ijzersterk eerste kwart gespeeld, waarin Oostende amper negen punten lukte. Bij de rust stond het zo 36-23.

In de tweede helft probeerde Bergen iets terug te doen, maar Oostende hield uiteindelijk makkelijk stand. Bracey Wright werd topschutter met 24 punten.

In de andere wedstrijd won Antwerp bij Aalstar met 82-84.

BC Oostende : Mitchell 13, Green 13, Gill 0, Lojeski 0, Petrovic 5, Wright 24, Pelle 10, Drobjnak 2.

Bergen : Torbert 9, Ebong 15, Cage 12, Conlan 0, Reinking 11, Callahan 11, Potter 0.