Pijnlijke nederlaag voor KV Oostende

KV Oostende zette een zwakke prestatie neer. Het verloor in eigen huis kansloos van KV Mechelen met 0-3.

18 seconden, meer had KV Mechelen niet nodig om te scoren. Mokulu, ex-speler van Oostende, rolde de Oostendse linkerflank op en David Destorme zorgde voor de 0-1. Een kwartier later stond het al 0-2 via opnieuw David Destorme. De Oostendse verdedigers liet zich erg gemakkelijk ringeloren. Sébastien Siani kreeg nog een uitstekende kans op de 1-2, maar het doelpunt viel aan de overkant. David Destormde profiteerde van Oostends balverlies en scoorde zijn derde van de avond. Michiel Jonckheere, nochtans bezig aan een goede match, betaalde het gelag. Hij werd nog voor de rust vervangen door de Hongaarse nieuwkomer Adam Vass.

In de tweede helft was er amper beterschap merkbaar bij KV Oostende. De kustploeg kwam niet tot kansen en Mechelen controleerde de match. Laurent Depoitre was nog dicht bij een doelpunt, maar de match eindigde op 0-3.