Pieter Tsjoen wint de TAC Rally in Tielt

Net als de voorbije twee jaar won Pieter Tsjoen de TAC Rally in Tielt. De zevenvoudig Belgisch kampioen was sneller dan Patrick Snijers en Freddy Loix.

Het duo Pieter Tsjoen-Eddy Chevallier domineerden in hun Citroën C4 WRC de 39ste editie van de TAC Rally. In Tielt werden zestien klassementsproeven afgelegd en Tsjoen won er vijftien. Enkel de laatste proef werd gewonnen door Snijers. In het eindklassement had Tsjoen 43 seconden voorsprong op Snijers, die op zijn beurt een verbeten gevecht voerde met Freddy Loix. Fast Freddy eindigde als derde op 59 seconden van de winnaar. Jonas Langenakens en Paul Lietaer vervolledigden de top vijf.

Voor Tsjoen was het na de overwinning in de Haspengouwrally al zijn tweede BK-overwinning in 2012. Tsjoen behaalde zijn vijfde zege in Tielt, nadat hij de twee vorige edities ook al op zijn naam geschreven had.