Pieter Heemeryck wint kwarttriatlon in Izegem

Redactie KW

Pieter Heemeryck heeft de kwarttriatlon van Izegem gewonnen. Bij de dames ging favoriete Joke Coysman met de zege aan de haal. In een versmachtende hitte sprongen meer dan 300 deelnemers in het water.

Bij de heren kwamen Thomas Jurgens en plaatselijk atleet Bart Colpaert met een kleine voorsprong als eerst uit het water. Tijdens het fietsen moest Colpaert, die zich aan het voorbereiden is op de triatlon van Hawaï, de rol lossen en hij zou niet verder aandringen. In het loopnummer stapte hij dan ook uit de wedstrijd.

Na het zwemmen zagen we vijf leiders: Thomas Jurgens, Willem Brems, Marten van Riel, Peter Denteneer en Kjel De Hertog.

De vijf fietsten goed rond en leken het onder elkaar uit te vechten voor de zege. De rest volgde in de laatste wisselzone op twee en een halve minuut. Maar tijdens het lopen kwam een ijzersterke Pieter Heemeryck opzetten. Hij liep de twee minuten dicht en won voor een ander sterk teruggekomen Marc Geerts.

Joke Coysman wint bij de dames

Bij de dames zwommen Linde Herreman en Jolien Lewyllie het snelst over de 1500m. In het fietsnummer ging Lewyllie uit Poelkapelle meteen fors door en na 1 ronde fietsen had zij een voorsprong van 1 minuut op Coysman en Geerts. Maar de strakke wind eiste zijn tol en Lewyllie moest op zoek gaan naar wat reserve en liett zich in de laatste fietsronde opnieuw inlopen.

(SV/ABO)

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier